İntihar eden asker  için yürüyüş yaptılar

İntihar eden asker için yürüyüş yaptılar

İntihar ettiği iddia edilen Kırıkkaleli asker Caner S. için Gebze’de bir grup vatandaş gösteri yapmak istedi.

İdlib’te askerlik görevini yaptığı sırada İntihar ettiği iddia edilen Kırıkkaleli asker Caner S. için Gebze’de  bir grup vatandaş gösteri yapmak istedi.

Güzeller Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi üzerinde Roman vatandaşlar kısıtlama olmasına rağmen servis araçlarıyla konvoy yapmak istedi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi kalabalığın ilerlemesine izin vermezken polis ekipler ile şahıslar arasında arbede yaşandığı gözlendi. Polis tarafından uyarılan kalabalık daha sonra araçlarıyla birlikte geri döndü.

Söz konusu kalabalığın akşam saatlerinde de Mevlana Mahallesi’nde toplanarak gösteri yapmak istemesi üzerine polis ekiplerinin olay yerine sevk edildi.  

Polis eşliğinde sloganlar atarak yürüyen grup İstiklal Marşı'nı okuyarak sessiz  şekilde dağıldı.

NE OLMUŞTU

Roman vatandaş Caner S. 29 Nisan Perşembe günü İdlib'de askerlik görevini yaptığı sırada şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti. Cumhuriyet Gazetesi haberine göre yaşamını yitiren askerin yakınlarının olayın intihar olmadığını belirtirken, Milli Savunma Bakanlığı ise olayın intihar olduğu ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Cengiz AKGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.