İnsanlık suçu savaşta  suç ortağı olmayacağız

İnsanlık suçu savaşta suç ortağı olmayacağız

CHP Çayırova İlçe Örgütü, İsrail’in Filistin’de soykırım sınırlarını zorlayan, insanlarla birlikte insanlığı da öldürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Başkan Eniş, “Savaş, insanlığa karşı suçtur. Bu suça ortak olmayacağız” dedi

İsrail’in Filistin ve Filistin halkına yönelik soykırım sınırlarını zorlayan, insanlarla birlikte insanlığı da öldürdüğü saldırılara bir tepki de CHP Çayırova İlçe Örgütü’nden geldi. Yenimahalle, Fatih Caddesi girişindeki meydanda basın açıklaması CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş tarafından okundu.

filistin-3.jpg

Kahrolsun İsrail. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın özgür ve bağımsız Filistin. Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diye tamamlanan açıklamada Başkan Eniş savaşın insanlık suçuna olduğuna dikkat çekip bu suça ortak olmayacaklarını kaydetti:

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇTUR

filistin-1.jpg

“Bu vesileyle de İsrail'in Gazze'de bir hastaneye gerçekleştirdiği ve yüzlerce insanın katledilmesine ve binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan insanlık dışı ve vahşi saldırısını ve diğer tüm vahşet içeren eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Bölgede sadece insanlar değil, aynı zamanda insanlık ölüyor.

Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Savaş, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve bölgedeki işbirlikçi hükümetler ve devletler de en az İsrail kadar suçludur. Bu suça ortak olmayacağız.”

SAVAŞA HAYIR!

Basın açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Ortadoğu'da başını ABD'nin çektiği, emperyalizmin ve bölgedeki jandarma güçlerinin, işbirlikçi, kukla devlet ve iktidarların; yağma, işgal ve ilhak politikaları, yeni bir evreye girmiş görünüyor. Yıllardır Suriye başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında devam eden savaş, bugün İsrail ve Filistin topraklarında yeni bir vahşete dönüştü. Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilmesini içeren genişletilmiş büyük Ortadoğu Projesi yeni bir hamle ve politikayı devreye soktu.

KRİZDEN ÇIKIŞIN YOLU YİNE SAVAŞ OLDU

Emperyalist, kapitalist ve feodal sömürü sistemleri tüm dünyada derin bir krizin içindedir. Bu krizin etkileri özellikle geri bırakılmış ülkelerde ciddi toplumsal sorunlara yol açmıştır. Bu krizden de çıkış yolu yine savaş olmuştur. Bugün bölgedeki gerici ve şeriatçı işbirlikçileri bahane ederek yeni katliamlar ve soykırımlar yaşanmaktadır.

HAMAS’IN VAHŞETİ DE İSRAİL’İN

KATLİAMLARINI MEŞRU KILAMAZ

Onlarca yıldır ABD'nin bölgedeki jandarması rolünü oynayan terörist İsrail devleti ve Siyonist rejim, Filistin topraklarında bir kez daha soykırım uyguluyor. Gerici ve şeriatçı Hamas'ın da sivil ve masum halka yönelik saldırıları ve vahşetini kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak, bu durum da asla İsrail'in cinayetlerini, katliamlarını meşru kılamaz.

YURTTA SULH CİHANDA SULH

Savaş, barbarlıktır. CHP olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ söylemiyle nerede ve kime karşı olduğuna bakmaksızın savaşa ve katliamlara hayır dedik ve bugünden sonra da hayır demeye devam edeceğiz.”

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.