İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz

İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz

HKP Gebze İlçe Örgütü, insanca yaşanacak ücret isteğiyle meydana çıktı. Asgari ücretin 10 bin lira olması talep edildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gebze İlçe Örgütü, Gebze Eskiçarşı’daki tarihi çeşme önünde, “Sefalet ücreti değil, insanca yaşanacak ücret istiyoruz” çağrısı ile eylem yaptı. Yapılan açıklamada, “1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 227 dolar ediyor. Yaklaşık 153 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık 1.901 liradır” denildi. Açıklamaya Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Kopal da katılarak destek verdi. HKP üyeleri, “Normal geçim endeksine göre, asgari ücret 10.000 tl olmalıdır” yazılı pankart ve “Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, insanca yaşanacak ücret istiyoruz”, “İşsizliğe, pahalılığa, zama zulme son”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” yazılı döviz açtı.

CEBİMİZDEN DAHA ÇOK PARA ÇIKACAK

HKP’liler adına basın açıklamasını HKP Kocaeli İl Sekreteri Murat Kızıltaş gerçekleştirdi. AKP iktidarı döneminde işsizliğin ve pahalılığın arttığını vurgulayan Kızıltaş,  “Öyle ki halkımız sadece ekim ayının 13 gününe zam haberleriyle uyandı. Ekim ayının son gününde elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaza yüzde 47, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 48 zam yapıldı. Bu da demektir ki halkımızın cebinden daha çok para çıkacak” dedi.

AVRUPA SONUNCUSUYUZ

Kızıltaş, ekim ayı enflasyon rakamlarına göre halkın alım gücünün düştüğünü belirtti. Kızıltaş,  “TÜİK’in yalancı rakamları bile yüzde 20 enflasyon demektedir. Bağımsız araştırma kuruluşu ENAG’a göre ise enflasyon yüzde 49,87’dir. Emekçi halkımızın alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İşsizlik ise almış başını gitmiştir, iş bulabilenlerde 2 bin 825 liralık sefalet ücretine mahkûm edilmektedir. 1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 227 dolar ediyor. Yaklaşık 153 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık bin 901 liradır. Bu rakamlar bile asgari ücret ile çalışmak zorunda bırakılan milyonlarca insanımızın içler acısı durumunu ortaya koymaktadır. Ayrıca avro bazında asgari ücrette Avrupa sonuncusuyuz. Yani Avrupa’da en düşük asgari ücreti veren bir ülkeyiz” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

aciklama-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum