İnsanca yaşamak için yüzde yüz zam istediler

İnsanca yaşamak için yüzde yüz zam istediler

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube bir günlüğüne iş bıraktı, Gebze Kent Meydanı’nda açıklama yaptı. Şube Başkanı Bülent Metin insanca yaşamak için yüzde 100 oranında zam talep ettiklerini söyledi

Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmenler insanca yaşamak isteği ve talebiyle bir günlüğüne iş bırakırken meydana da aynı taleple çıktı. Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda yaptığı açıklamada “İnsanca yaşamak için yüzde yüz zam talep ediyoruz” dedi. Basın açıklamasına; CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, TKP Gebze İlçe Başkanı Hande Tunca, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar ve ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da katılarak destek verdi.

 

bulent-metin-005.jpg

REDDEDİYORUZ

Eğitim İş Sendikası gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma ile birlikte 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndan hükümete seslendi, taleplerini sıraladı.  Sendikanın gündeminde dalgalı kur ve artan maliyetler nedeniyle şimdiden eriyen zamlar vardı. Basın açıklamasında konuşan Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin “Kısık sesle saraylardan değil, gür sesimizle alanlardan haykırıyoruz, tepeden inme kararları reddediyoruz" dedi. Metin şöyle devam etti:

 

ZAM, KRİZ, YOKSULLUK; TÜKENİYORUZ  

“Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkûm edilmiştir. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar emekçilerin belini iyice bükmüştür. 

ZAMLAR ŞİMDİDEN ERİDİ  

“İktidarın asgari ücrete yaptığı zam da boş çıkmıştır. Marketlerdeki fiyatlar, yeni vergi zamlarıyla birlikte asgari üretin zamlı hali bile geçen sene aynı ayda sahip olduğu alım gücünden çok aşağıda kalmıştır. Geçen yıl maaşıyla 7000 yumurta alabilen asgari ücretli şimdi 3.700 yumurta alabilmektedir.”  

TALEPLER SIRALANDI 

Şube Başkanı Bülent Metin sendikanın taleplerini şöyle sıraladı;  

“İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz 

Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz 

Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz 

Nitelikli eğitimin sürdürülebilmesinde en önemli paydaşlar arasında olan personelin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz. 

Eğitim çalışanlarının görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz.  

Üniversitemizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. 

Üniversitemizde akademik ve idari kadrolar arasındaki keskin çizgilerin azaltılmasını, görevde yükselme koşullarının liyakat sistemine göre yapılmasını istiyoruz.”  

 

ÇAĞRI ÜZERİNE

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin bir günlük iş bırakma eylemine farklı sendikalardan ve hiçbir sendikaya üye olmayan öğretmenlerden destek geldiğini de kaydetti. Konuşması esnasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına da atıfta bulunan Metin, rakamların gerçeği yansıtmadığını ve TÜİK yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Öğretmenlik meslek kanunu da değinen Metin öğretmenlere danışılmadan hazırlanan hiçbir tasarıyı kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Basın açıklaması öncesi ve sonrasında Eğitim-İş üyesi öğretmenler ve destekçileri birlikte halay çekti. Basın açıklaması esnasında “Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Hükümet zammını al başına çal” ve benzeri sloganlar atıldı.

 

genis-008.jpg

 

halay-009.jpg

 

heyet-007.jpg

 

oyun-005.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.