İnsanca yaşam için  bildiğimiz yoldayız

İnsanca yaşam için bildiğimiz yoldayız

DİSK’in kapatılmasına karşı 15-16 Haziran 1970’de gerçekleşen büyük işçi yürüyüşü 51’nci yılında Gebze’de anıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İnsanca yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz” dedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK, 15-16 Haziran 1970 büyük işçi yürüyüşünün 51’nci yılında, yürüyüşün en önemli ayaklarından biri olan Gebze’de basın açıklaması düzenleyip Kadıköy’e sembolik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

disk-yuruyus-111.jpg

15-16 Haziran direnişinin tarihte kalmış ve sadece anılması gereken bir gün olmadığını söyleyen Çerkezoğlu, aynı zamanda 2021 dünyası ve Türkiye'sinde hâlâ güncel olduğunu ve işçi sınıfının yolunu aydınlattığını ifade ederek "Bugün sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz" diye konuştu.

TALEPLER

 

disk-yuruyus-116.jpg

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki açıklamanın sonunda taleplerini şöyle sıraladı:

• Pandemi devam ettiği sürece işten atma yasağı istisnasız devam etmeli.
• Kod 29 uygulaması son bulmalı.
• Asgari ücret üzerindeki bütün vergi ve kesintiler sıfırlanmalı. Çok kazandan çok, az kazanandan az vergi, adaletli bir şekilde alınmalı.
• İşsizlik fonu kaynakları tümüyle işçi ve işsizlere tahsis edilmeli, kamu kaynakları talan edilmemeli.
• Sendikal özgürlüklerin önündeki bütün engeller kaldırılmalı.

TÜM İŞÇİ SINIFI TAVIR ALDI

 

disk-yuruyus-114.jpg

15-16 Haziran 1970 büyük işçi yürüyüşünün tarihine dair de hatırlatmada bulunan Çerkezoğlu, 1967 yılında kurulan DİSK’in henüz üç yıllık bir konfederasyon iken sendikal baraj uygulaması ile kapatılmak istendiğini kaydetti. Çerkezoğlu özetle, “Ölümsüz genel başkanımız Kemal Türkler, 14 Haziran akşamı gerçekleşen başkanlar kurulu toplantısında direnişin kararını aldırdı ve hayata geçirildi. Yürüyüş kendiliğinden gelişen bir direniş değil örgütlü bir mücadele ve kararlılıkla yapıldı” dedi. Çerkezoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe geçen işçilerin DİSK üyeleri ile sınırlı olmadığını belirtip tüm işçi sınıfının DİSK’in kapatılmasına karşı tavır aldığını söyledi.

BİLDİĞİMİZ YOLDAN YÜRÜYORUZ

 

disk-yuruyus-115.jpg

15-16 Haziran direnişinin tarihte kalmış ve sadece anılması gereken bir gün olmadığını söyleyen Çerkezoğlu, aynı zamanda 2021 dünyası ve Türkiye'sinde hâlâ güncel olduğunu ve işçi sınıfının yolunu aydınlattığını ifade ederek "Bugün sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz" diye konuştu.

 

disk-yuruyus-101.jpg

Çerkezoğlu’na Gebze’deki basın açıklamasında DİSK Başkanlar Kurulu üyeleri eşlik etti. Alana grevdeki Baldur ve ücretsiz izindeki Systemair HSK işçileri de geldi. Ayrıca gerek Gebze gerek İstanbul’dan çok sayıda partinin ve sendikanın başkan ve yöneticileri de açıklamaya katıldı. Yoğun yağmur altında gerçekleşen basın açıklamasının ardından 51’nci yılın sembolü olarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte 51 kişilik heyet meydandan DİSK BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin önüne kadar yürüdü. Heyet, yürüyüşün olduğu gün Kadıköy’de hayatını kaybeden üç kişiyi anmak üzere, akşam 18.00’de Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki anmaya katılmak üzere hareket etti.

 

disk-yuruyus-103.jpgdisk-yuruyus-104.jpgdisk-yuruyus-105.jpgdisk-yuruyus-106.jpgdisk-yuruyus-107.jpgdisk-yuruyus-108.jpgdisk-yuruyus-109.jpgdisk-yuruyus-110.jpgdisk-yuruyus-113.jpgdisk-yuruyus-117.jpgdisk-yuruyus-118.jpgdisk-yuruyus-119.jpgdisk-yuruyus-120.jpgdisk-yuruyus-102.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.