İnsafın kurusun Katar: Teksas’a 30 milyon dolar Arakan’a 100 bin dolar

İnsafın kurusun Katar: Teksas’a 30 milyon dolar Arakan’a 100 bin dolar

Katar, Arakanlı Müslümanlar için 100 bin dolar yardım gönderdi. Harvey Kasırgası’ndan zarar gören Amerikalılara ise tam 300 katı yardım yolladı. ABD’ye...

Katar, Arakanlı Müslümanlar için 100 bin dolar yardım gönderdi. Harvey Kasırgası’ndan zarar gören Amerikalılara ise tam 300 katı yardım yolladı. ABD’ye yardım yapma yarışına 10 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri de katıldı.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın Arakan bölgesinde iki haftadır yaşanan insanlık dramına birçok ülke sessiz kalıyor. Myanmar ordusunun bölgedeki Müslümanlara karşı yaptığı saldırılarda binden fazla sivilin öldüğü tahmin ediliyor. Katliamdan kaçarak komşu ülke Bangladeş'e sığınan 300 bin kadar Arakanlı ise çok ağır şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Türkiye Arakanlılara en çok destek veren ülke olarak öne çıkarken, Katar Kızılayı da salı günü bölgeye yardım gönderdi. Sağlık malzemesi, çadır, yiyecek ve gıda dışı ihtiyaç malzemelerinden oluştuğu belirtilen yardımların maliyeti ise 100 bin dolar olarak açıklandı.

ÖZEL FON KURDULAR

Katar yönetimi, zarar gören Amerikalılar söz konusu olduğunda ise kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Washington Post Gazetesi'ne göre, Katar'ın ABD Büyükelçisi Meşal bin Hamad El Tani, geçen hafta ABD'yi vuran Harvey Kasırgası'nda zarar gören Teksas için özel bir fon oluşturduklarını açıkladı. Bu fonun Teksas'a 30 milyon dolar yardım yapacağı açıklandı. Birleşik Arap Emirlikleri de aynı gün kasırga mağdurlarına 10 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu. Harvey Kasırgası'nda, 70 kişi ölmüş, 180 milyon dolarlık zarar oluşmuştu.

BİR LOKMA YİYECEK İÇİN BİRBİRLERİNİ EZİYORLAR

Yaklaşık 300 bin Arakanlı Müslümanın sığındığı Bangladeş'teki kamplarda yaşam koşulları her geçen gün ağırlaşıyor. Bölgedeki çatışmalar ve ulaşım sorunları nedeniyle gönderilen yardımların ulaştırılmasında sıkıntı yaşanıyor. Kurulan derme çatma mülteci kamplarında gıda yardımları düzenli bir şekilde dağıtılamıyor. Arakanlılar kamyonlardan atılan yiyecekleri alabilmek için adeta birbirlerini eziyor.

Öte yandan Myanmar ordusunun bölgedeki saldırılarına gerekçe gösterdiği, Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) adlı örgüt bir aylık tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıkladı. ARSA, Myanmar ordusundan da silah bırakmasını ve insani yardım kuruluşlarından faaliyetlerine devam etmelerini talep etti. Myanmar'dan ARSA'nın ateşkeşine yönelik resmi bir açıklama gelmedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.