İnşaat işçisi Cahit Caner çizdiği resimlerle dikkat çekiyor

İnşaat işçisi Cahit Caner çizdiği resimlerle dikkat çekiyor

İnşaat işçisi Cahit Caner, 31 yıldır resim çiziyor. Caner'in çizdiği resimlerden sergi açılacak. Habertürk’ün haberine göre, Diyarbakır'ın...

İnşaat işçisi Cahit Caner, 31 yıldır resim çiziyor. Caner'in çizdiği resimlerden sergi açılacak. 

Habertürk’ün haberine göre, Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Aşağı Konak Köyü'nde yaşayan 4 çocuk babası, 37 yaşındaki Cahit Caner aynı zamanda bir resim tutkunu.

İnşaatlarda sıhhi tesisat ustası olarak çalışan Caner, 6 yaşından bu yana resim çiziyor. İki kez resim öğretmenliği bölümünü kazanan Caner, ailesine bakmak zorunda olduğu için okuyamadı. Ancak, ağabeylerinin resimlerine bakarak ve çizgi film karakterlerini çizerek resim tutkusunu sürdürdü.

 

cahit-caner2

Caner, 19 yaşında inşaatlarda çalışmak için Antalya'ya gitmişti. Çınar'da bulunan bin 800 yıllık Zerzevan Kalesi'ndeki kazılarda işçi olarak yer alan Caner’in yeteneği Kazı Başkanı Dicle Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Coşkun tarafından keşfedildi.

SERGİ AÇILACAK

Yeteneğinden dolayı kaymakamla tanıştırılan Caner, resmi kurumlara asılması için resimler yapmaya başladı. Aralarında Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı General Abdül Raşid Dostum'un kaldığı villanın da bulunduğu bazı evlerin duvarlarına resimler de çizen Caner, “Aşk ve sevgiyle çiziyorum. İnsanların da resimlerini gördüğünde benim gibi hissetmesini istiyorum” dedi. Yrd. Doç. Dr. Aytaç Coşkun ise “Cahit gerçekten muazzam bir yetenek. Kendisine sergi açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.