İnce’den Mühendislik Mimarlık Haftası mesajı

İnce’den Mühendislik Mimarlık Haftası mesajı

18-22 Ekim Mühendislik Mimarlık Haftası vesilesiyle TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciğini Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce açıklamada bulundu.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciğini Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce yaptığı açıklamada, “4 Şubat 1954 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlanan 6235 Sayılı Kanun`la kurulan TMMOB`nin ilk Genel Kurulu, 18-21 Ekim 1954 tarihlerinde Ankara`da gerçekleştirilmiştir. Farklı mühendislik ve mimarlık disiplinlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ilk genel kurulumuzda, TMMOB tüzüğü kabul edilmiş ve birlik bünyesinde 10 meslek odası kurulmuştur. TMMOB`nin örgütsel hayatının fiilen başlangıcı olan ilk genel kurulumuzun yapıldığı 18-21 Ekim günleri her yıl Mühendislik-Mimarlık Haftası olarak kutlanmaktadır.1954 yılından bu yana aradan geçen 67 yıl içerisinde Türkiye`nin teknik gücünü oluşturan mimar, mühendis ve şehir plancılarının sayısı artmış, meslek disiplinleri çeşitlenmiştir.

 

“KURUMSAL KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Bugün Birliğimiz bünyesinde 24 Oda, bu Odalara bağlı 213 şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu bulunmaktadır. TMMOB, 100`den fazla mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplininden 550 binin üzerinde üyesiyle, Türkiye`nin en büyük mesleki kitle örgütlerinden biridir. 64 yıl önce genel kurul salonunda başlayan örgütlü mücadelemizin, yıllar içerisinde emek ve demokrasi mücadelesi ile kaynaşmasıyla birlikte, birliğimizin bugün taşıdığı kurumsal kimliği ortaya çıkmıştır. Bu kimlik, ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinde bilim ve teknoloji politikalarının önemine vurgu yapan, kamu yararı ve hakça paylaşımdan yana, yurtsever, devrimci, ilerici ve toplumcu geleneğimizdir” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.