İMO Çanakkale gezisi düzenledi

İMO Çanakkale gezisi düzenledi

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, üyeleri için binlerce şehidinbulunduğu Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Kocaeli’den yola çıkan inşaat mühendisi ve şubeye bağlı genç-İMO öğrencileri Çanakkale'de şehitlikleri
gezme fırsatı buldu. Tarihi bilincin yaşatılması için düzenlenen kültür turunda rehberler eşliğinde Gelibolu sahilden başlayan gezi, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Ecebat Parkı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Şahindere Sargı Yeri, Zığındere Sargı Yeri, 57. Piyade Alayı, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü gezileri ile devam etti. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, geziyi ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip Çanakkale ruhunun önemini daha iyi anlatmak ve yaşatmak için düzenlediklerini belirtti.
DUYGUSAL ANLAR YAŞADILAR
Büyük ilgi gören şehitlik gezisinde katılımcılar, Türk ve Dünya tarihinin en önemli mücadelesini yerinde dinleyerek duygusal anlar yaşadılar. İlk kez şehitliği görme fırsatı bulan katılımcılar, Çanakkale Şehitliğini görmek her zaman hayalleri olduğunu, ülke ve millet olarak varoluş mücadelesi vermiş olduğumuz Çanakkale savaşının yapıldığı
mukaddes toprakları gezip gördükleri için manevi duygularının arttığını belirten üyeler İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut’a böyle anlamlı bir gezi düzenledikleri için teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.