İMES OSB’den  ‘Sıfır Atık’  Projesi

İMES OSB’den ‘Sıfır Atık’ Projesi

Dilovası İMES OSB, Cumhurbaşkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında çalışma yapmayı ve farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Toplamda 308 işletmenin faaliyet gösterdiği, yılda 750 milyon dolar ihracatın yapıldığı bölgede, üretim ve hizmet süreçleri her geçen gün hızla devam ediyor. OSB Bölge Müdürlüğü, Sıfır Atık projesi kapsamında işletmelerin atık yönetim süreçlerini ve aynı zamanda yükümlülükleri ile ilgili bilgileri öğrenebileceği “Sıfır Atık Taahhütnamesi” ni tüm işletmelere dağıtarak, bilgilendirme yaptı.

ÜCRETSİZ SIFIR ATIK KUTUSU DAĞITILDI 

Sıfır Atık kapsamında metal, plastik, karton, diğer atıkların depolanması ve ayrıştırılması adına İMES Dilovası OSB tarafından atık kutuları hazırlandı. Kutular tüm işletmelere ücretsiz bir şekilde dağıtılarak, kullanılması ile ilgili tüm bilgilendirmeler yapıldı. İMES Dilovası OSB Bölge Müdürlüğü sanayicilerinin Sıfır Atık ile ilgili tüm uyum süreçlerinde yanında olmaya, Çevre Yönetimi Birimi koordinesinde atıkların toplanması ve bildirim aşamasında sanayiciler desteklemeye devam etmekte. 

ZEYNEP SOYER’DEN ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM

İMES Dilovası OSB Çevre Yönetimi Birimi tarafından çevrimiçi Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Firma temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Sıfır Atık Yönetmeliği, sıfır atık yönetim sistemi, OSB uygulamaları ve bütünleşmiş çevre bilgi sistemi üzerinden bildirim uygulamaları ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Çevre Yönetimi Birim Sorumlusu Zeynep Soyer tarafından gerçekleştirilen çevrimiçi eğitim toplantı soru ve görüşlerin paylaşılmasının ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.