İMEAK’da kongre heyecanı

İMEAK’da kongre heyecanı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin 3 Ekim Pazartesi günü şube binasında gerçekleşecek olağan kongresi öncesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel bir açıklama yayımladı.

Tek aday olarak kongreye giden Doğusel, yaklaşık 5 yıl önce şubeleşerek büyük bir ivme kazanan çalışmalarını, birlik ve beraberlik içinde geleceğe taşıyacaklarını belirterek, “Bu birliktelikle deniz kazanır, Kocaeli kazanır, Türkiye kazanır. Çok değil, bundan sadece 5 yıl kadar öncesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi'nin kurulacağını, kısa sürede genel kurulunu yapacağını, Kocaeli'nin en görkemli, en interaktif binalarından birine sahip olacağını, her faaliyetiyle ülke genelinde ses getireceğini, bu kente denizi sevdirmek, deniz ekonomisini güçlendirmek gayesiyle adımlar atıp çok önemli sonuçlar alacağını iddia etseler sanıyorum kimse bu sözlere pek de aldırış etmezdi.

 

“DOLU DOLU GEÇEN 5 YIL”

Ancak bugüne dönecek olursak; kurumsal yapısı, birliktelik anlayışına dayanan faaliyetleri ve örnek teşkil eden icraatlarıyla bu kentin farkındalığını her geçen gün daha da yükselten bir İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi var. Geride bıraktığımız dolu dolu geçen 5 yılın ardından mutlu ve gururlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Birlikte ticaret odamızın ilk temellerini atarken iki konunun önemini aklımızdan hiç çıkarmadık. Öncelikle: Türkiye'nin sanayii üssü olan, adını liman kenti olarak duyuran, aynı zamanda denizleri, gölleri ve doğal güzellikleriyle bir turizm şehri ünvanına da sahip olan Kocaeli'nin tüm bu güzellikleri onun muazzam deniz coğrafyasının avantajlarıydı.

 

“EKSİKLERİ BİRLİKTE GİDERECEĞİZ”

Kocaeli, bir deniz kentidir. Bu konunun önemine her fırsatta dikkati çekerek, denizlerimize yönelik daha bütünsel çalışmaların devamlılığı için çabalarımızı sürdüreceğiz. Kamu ile daha aktif ortak projeler üretmeye devam edeceğiz. Sektörel bazlı sorunların çözülmesi için daha sosyal bir Deniz Ticaret Odasını kentimize kazandıracağız. Sorunlara birlikte çözüm bulacağız, eksikleri birlikte gidereceğiz. Bu sebeple İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi'nin, yeni döneme girerken her üyesinin aktif katılımına, fikirlerine, desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtmek isterim. Bu birliktelikle deniz kazanır, Kocaeli kazanır, Türkiye kazanır” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.