İmamoğlu, CHP Kocaeli’nin konuğu oldu

İmamoğlu, CHP Kocaeli’nin konuğu oldu

Pandemi sürecinde çalışmalarına dijital ortamda da devam eden CHP Kocaeli İl Örgütü özellikle son haftalarda sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınlar ile büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

Gerçekleştirilen dijital konferansların son konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın da katılığı programın moderatörlüğünü İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar üstlendi. “Halkın Nabzı: Yeni Nesil Siyaset Üzerine” isimli dijital canlı yayına yüzlerce insan katılırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları büyük beğeni topladı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Komşu ilimiz Kocaeli ile sıkı diyaloglar kuracağız’’ dedi.

HÜKÜMETLE UYUM YAŞAYAMADIK

İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu: ‘’Kocaeli’de sevgili İzmit Belediye Başkanımız Fatma Hanım ile bir başlangıç yapıldı. Başlangıç sonrası hedef çok daha büyük olmalı. Pandemi süreci, Dünya tarihinde böyle bir dönem belki de ilk defa yaşıyoruz. Siyasi, kişisel veya bir gruba bir partiye ait bütün duyguları bir kenara bırakıp milli bir seferberliğe ve mücadele etmemiz gereken bir durum. Bilim kuruluyla çalışarak İstanbul’da bir koordinasyon kurulu kurduk. Muhtarlarla işbirliği oluşturduk. İktidar partililere seslenerek siyaseti bir kenara koymalıyız dedim. Ne yazık ki hükümetle bir uyum yaşayamadık’’ dedi.

YEREL YÖNETİMLER GÜÇLÜ OLMALI

İmamoğlu ayrıca, “Yüzbinlerce insan işsiz kaldı. Dayanışma ruhu çok önemli. Bu tür kriz ortamların en önemli ve birinci karakteri uzlaşmadır. İkincisi ise güvendir. Uzlaşma olmadan güven olmaz. Seferberlik süreci en az 1 buçuk sene daha devam edecek.  Bu süreçte hazırlıklarımız var; 1. Faz, 2. Faz, 3. Faz. Bütün belediyeler yüzde 50 gelir kaybına ulaşmışken ne yazık ki hükümetin belediyelere takviye konusunda bir girişimi olmadı. Yerel yönetimlerin güçlü olmadığı hiçbir ülkede sosyal refahı sağlayamazsınız. 2020‘nin sonuna kadar kamu yöneticileri olarak sıkı çalışmalıyız. Siyaseti bir kenara koyup seferberlik duygusu ile mücadele etmeliyiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.