İLKSAN’da temsilci adayları belli oldu

İLKSAN’da temsilci adayları belli oldu

İLKSAN’da temsilci seçimleri için dört eğitim sendikası adaylarını belirledi. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Gebze ve Darıca için birleşti Çayırova'da ayrıştı, Dilovası için aday öne sürmedi. Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in adayları da belli oldu

Türkiye’nin gerek 2002 öncesi gerekse 2002 sonrası adı çok sayıda yüz kızartıcı iddia ve şaibeli vaka ile gündeme gelen İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım SandığıİLKSAN’da 9’nu dönem ilçe ve il temsilciliği seçimlerinde ilk eşik bugün geride kaldı. Seçim takvimi gereği temsilciliğe adaylık için başvuruların kabulü bugün sona erdi.

 

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ikişer temsilcinin seçileceği Gebze ve Darıca için birlikte hareket ederken her ikisi de Dilovası için aday öne sürmedi. Ortak adaylar için ortak basın toplantısı düzenledi Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen de adaylarını ilan etti

İKİ İLÇEDEN İKİŞER

İKİ İLÇEDEN BİRER

 İlkokul öğretmenleri ile eski müfredatta ilkokul öğretmeni olup yeni müfredatta ortaokul öğretmeni olan ancak İLKSAN üyeliğinden çıkmayan öğretmenlerin oy kullanabileceği seçimlerde Gebze Bölgesi’nde Gebze ve Darıca İlçeleri için ikişer, Çayırova ve Dilovası ilçeleri için birer temsilci seçilecek. İlimiz genelinde 12 ilçeden seçilecek 16 temsilci ise kendi arasında yapacağı seçimle İLKSAN’ın 9’ncu dönem kongresinde oy kullanacak dört delegeyi belirleyecek.

EĞİTİM-SEN VE EĞİTİM-İŞ

GEBZE VE DARICA’DA BİRLEŞTİ

11111-003.jpg

Ayaktakiler Soldan Sağa; Bülent Metin ve Eylem Bahadır

Oturanlar Soldan Sağa; Cahit Canan, Hamide Yılmaz, Esra Türker ve Evrim Kurt

 

İlçe temsilcilikleri için öğretmenler ferdi olarak aday oluyorlar ancak her aday öğretmenin destekçisi olan bir sendika var. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, ikişer temsilcinin seçileceği Gebze ve Darıca’ya birlikte girme kararı aldı. Gebze temsilcilikleri için Cahit Canan (Eğitim-Sen) ve Hamide Yılmaz (Eğitim-İş), Darıca temsilcilikleri için Evrim Kurt (Eğitim-Sen) ve Esra Türker (Eğitim-İş) aday oldu.

SEÇİM ORTAKLARINDAN BASIN TOPLANTISI

 

toplanti-11.jpg

Adaylar bugün TMMOB Gebze binası lokalinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın toplantısına temsilcilik adayları ile birlikte Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şube Başkanı Bülent Metin katıldı. (Detaylar yarın)

Öte yandan bir temsilcinin seçileceği Çayırova’da Ayaz Gönüldaş, Eğitim-Sen’in, Adem Eliçora, Eğitim-İş’in desteğiyle aday oldu.

 

ayaz-gonuldas-11.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde Ayaz Gönüldaş’ın adaylığına dair basın toplantısı düzenledi. (Detaylar yarın)

Her iki sendika da bir temsilcinin seçileceği Dilovası için aday göstermedi.

 

Öte yandan

 

Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube’nin desteklediği adaylardan

 

Gebze için Orhan Duman ve Ramazan Taptı; Darıca için Mustafa Sağdıç ve Suat Yapıcı; Çayırova için Ali Zeyneloğlu ve Dilovası için Sami Alak 

 

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube’nin desteklediği adaylardan

Gebze için Erdoğan Tali ve Şinasi Aydın; Darıca için Okay Yıldırım ve Feyyaz Demirbaş; Çayırova için Hüseyin Murat Evcim ve Dilovası için Fatih Gözütok temsilcilik seçimi için yarışa katılan öğretmenler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.