İLKSAN’a inanıyor sendikama güveniyorum

İLKSAN’a inanıyor sendikama güveniyorum

Feyyaz Demirbaş meslek hayatının 20’nci yılında, defalarca oy kullandığı İLKSAN temsilcilik seçiminde bu sefer Türk Eğitim-Sen destekli Darıca temsilci adayı: İLKSAN’a inanıyor sendikama güveniyorum. Bu inanç ve güvenden ötürü adayım

** Feyyaz Demirbaş meslek hayatının 20’nci yılında, defalarca oy kullandığı İLKSAN temsilcilik seçiminde bu sefer Türk Eğitim-Sen destekli Darıca temsilci adayı

** Gerek İLKSAN’ın gerekse Türk Eğitim-Sen’in şeffaflığına güvendiğini, İLKSAN’ın doğru yönetildiğine inandığını kaydeden Feyyaz Demirbaş, “Adaylığımın sebebi bu güvendir” dedi

 

Adaylık başvurularının bireysel yapılmasına karşın eğitim iş kolunda örgütlü dört sendikanın güçlerine de sınayacağı bir yarış haline gelen İLKSAN temsilciliği seçimleri için Gebze Bölgesi’ndeki dört ilçede bu hafta sonu sandığa gidilecek. 25 yıl önce kayyım atanan, 1985’te çıkartılan bir yasa ile yönetim yapısı itibariyle MEB bürokratlarının seçilmiş öğretmenlere daha baskın olduğu İLKSAN’da yine tamamı öğretmenlerden oluşan yönetime dönüşüm olup olmayacağını zaman gösterecek. Seçimde yarışan dört sendikanın da bu biçime muhalifliği olası bir dönüşümün göstergesi olabilir.

ORTAM BİRAZ GERİLDİ

Yarış centilmence gidiyor gibi gözükse de İLKSAN’da mevcut yönetimin seçilenlerinde hâkim olan Türk Eğitim-Sen ile İLKSAN yönetimine girmek isteyen Eğitim Bir-Sen arasında gerek sosyal medya gerekse medya üzerinden gerilim sebebi paylaşım ve demeçlere tanık olundu. Sahadaki seçim propaganda çalışmalarına da yansıdı.  Sendikaların üyeleri nezdinde katılımın da sonucu etkileyeceği seçimde bu gerilimin seçim gününe yansımayacağı öngörülüyor.

MESLEĞİNİN 20’NCİ YILINDA

İLK DEFA ADAY OLDU

İLKSAN’ın Darıca’da iki adayın belirleneceği temsilcilik seçimlerinde Türk Eğitim-Sen üyesi ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube tarafından destekli adaylardan Feyyaz Demirbaş, meslek hayatının 20’nci yılında ilk defa İLKSAN delegeliğine aday olduğunu söyledi. Demirbaş adaylık gerekçesini şöyle izah etti:

“Gerek İLKSAN’ın gerekse Türk Eğitim-Sen’in şeffaflığına güveniyor, İLKSAN’ın doğru yönetildiğine inanıyorum. İlçemizde Türk Eğitim-Sen adayı olarak İLKSAN temsilciliği yapmak istememin ana sebebi bu güven ve inançtır.”

YÖNETİMİN TAMAMI SEÇİLEN

ÖĞRETMENLERDEN OLUŞMALI

1985’ten bu yana İLKSAN’ın yedi kişilik mevcut yönetiminde Milli Eğitim’den atanan dört kişinin yer almasını da sorumuz üzerine değerlendiren Demirbaş, “Biz öğretmenlere ait bir sandığı neden biz yönetemeyelim ki. Kayyım öncesinde olduğu gibi, yedi kişilik yönetimin tamamı öğretmenlerden oluşmalı” dedi.

propaganda-hafif.jpg

 

İKİNCİ TUR YAPILABİLİR; Darıca İlçesi’nde seçim propaganda sürecinde ziyaret etmeleri gereken 19 okul yer aldığını ve tamamını ziyaret ettiklerini, bir durum değerlendirmesinin ardından gerekliliği halinde ikinci tur ziyaretleri de gerçekleştireceklerini kaydeden Demirbaş seçimlerin eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

**

 

Eğitim bir-sen centilmence yarışmıyor

Seçimin gerçekleşeceği 03 Nisan’da centilmenliğin olacağını düşündüğünü ancak geçen dönem seçimleri boykot eden, bu dönemse olanca gücüyle seçime asılan Eğitim Bir-Sen’in içinde bulunduğumuz propaganda sürecinde centilmence yarıştığını düşünmediğini kaydeden Demirbaş şöyle devam etti:

İLKSAN’I KİRLETMEYE ÇALIŞIYORLAR

“İLKSAN’ı herkes kendi çapında araştırmıştır. Bende kendi araştırdım, doğruluğuna inanıyorum ve güveniyorum. Fakat Eğitim Bir-Sen’in güneşi balçıkla sıvamaya çalıştığını, aslı astarı olmayan iddialar ile İLKSAN’ı kirletmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Doğruyu söylemiyorlar. İspatları, kanıtları yok. Bu açıdan yarış, centilmence geçmiyor.”

SAMİMİ DEĞİLLER

Eğitim Bir-Sen’in arkasındaki güç ile beraber yürüdüğünü öne süren Demirbaş, “Sonuçta Eğitim Bir-Sen üyeleri de öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. Bunu söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çok fazla samimi olduklarını düşünmüyorum. Eğitim Bir-Sen’in mevcut üye sayısının, üyeleri nezdinde bir gönül bağından oluştuğuna inanmıyorum.

ikiili-hafif.jpg

 

GÖNÜLDEN BURADAYIZ: Demirbaş, “Türk Eğitim-Sen üyeleri olarak bir fikir sendikasında, gönülden yer alıyoruz. Sendikamıza herhangi bir çıkar veya çekince için üye olmadık. Şahsım adına ben de çıkarım veya herhangi bir şeylerden korktuğum için gönlüm Türk Eğitim-Sen’de olduğu için buradayım” dedi. Feyyaz Demirbaş, İLKSAN İl Temsilcisi ve Darıca Temsilci adayı Okay Yıldırım ile.

 

 

**

Kimdir

 

kimdir-hafif-002.jpg

1978 yılında Konya, Ilgın’da dünyaya geldi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 2001 mezunu.

Son altı yılı müdürlük olmak üzere, meslekte 20’nci yılı.

2010 yılında Darıca’ya tayini çıktı.

 Meslek hayatı boyunca çeşitli okullarda müdür yardımcılığı, bir yıl Darıca Zeki Gezer Ortaokulu’nda müdür vekilliği yaptı. 2014’ten bu yana müdürlüğünü yaptığı Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu yedinci görev yeri.

Evli ve iki çocuk babası.

**

Kadınlar yönetim ve adaylık

için gerekirse teşvik edilmeli

 

Meslek mensuplarının yarısından fazlasını kadınların oluşturmasına karşın şube yönetiminde kadının yer almadığını, Gebze Bölgesi’ndeki dört ilçede Türk Eğitim-Sen destekli altı adayın tamamının erkek öğretmenlerden oluştuğunu hatırlattığımız Feyyaz Demirbaş şunları kaydetti:

OKULUMDA DA 13’Ü KADIN

18 ÖĞRETMENİZ

“Net sayıları bilmiyorum ama sınıf öğretmenliğinde kadın meslektaş sayımız erkeklere kıyasla daha fazla. Görev yaptığım Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu’nda 13’ü kadın 18 kişiyiz. Sendika olarak kadın meslektaşların gerek yönetimde gerekse günümüz itibariyle İLKSAN temsilciliği adaylığına yönelik olumsuz bir bakış olmaz, olmadı.

BAŞKA ADAY ÇIKMADI

Darıca’daki seçimlerin aday adaylığı diye tanımlanabilir sürecinde de meslektaşım Okay Yıldırım ile birlikte iki öğretmendik. Cinsiyet farkı gözetmeksizin, başka aday çıkmadı. Öte yandan kadın meslektaşların daha aktif şekilde gerek yönetimlerde, gerekse bu tür adaylıklarda daha fazla yer alması için gerekirse teşvik edilmeleri gerektiğine dair tespite de katılıyorum.

mesai-hafif.jpg

 

 

Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu Müdürü Feyyaz Demirbaş okulun müdür yardımcısı İbrahim Şen, rehber öğretmen Ayşe Selvi ve okul öncesi öğretmeni Melek Gökçen ile.

**

 

Sorumluluktan kaçmadık

Güvenlerini sarsmadık

 

logo-036.jpg

Darıca temsilcilikleri için Servet Çambol İlkokulu Müdürü Okay Yıldırım ve Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu Müdürü Feyyaz Demirbaş’ı aday gösterip destekleyen Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube yarışa

gebze-adaylar.jpg
 

Gebze’de Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Erdoğan Tali ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şefi Şinasi Aydın,

cayirova-adayi.jpg

Çayırova’da Alparslan İlkokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Murat Evcim,

dilovasi-adayi.jpg


Dilovası’nda Akşemseddin İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Gözütok ile aday.

Adayların ortak seçim sloganı ise, “Sorumluluktan kaçmadık. Eğitim çalışanlarının güvenini sarsmadık” oldu.

**

 

Darıca seçimleri Bağlarbaşı Ortaokulu’nda

 

baglarbasi.jpg

 

Temsilcilik seçiminde İLKSAN üyesi tüm ilkokul öğretmenleri ile birlikte 4+4+4 öncesi ilkokul öğretmeni olup 4+4+4 sonrası ortaokul öğretmeni sıfatı edinen ancak İLKSAN üyeliğinden istifa etmeyen öğretmenler oy kullanabilecek.

SEÇİM GÜNÜ VE YERLERİ

İlçelerde Milli Eğitim Müdürlükleri nezaretinde ** 03 Nisan Cumartesi günü 09.00 – 17.00 saatlerinde

Gebze’de Kroman Çelik İlkokulu

Darıca’da Bağlarbaşı İlkokulu

Çayırova’da Öğretmen Şevket Özay İlkokulu

Dilovası’nda Solventaş İlkokulu

seçimin gerçekleşeceği okullar olacak.

 

** DİKKAT. Kocaeli’de yeniden cumartesi yasağı geldiği için ertelenme olasılığı vardır. Ancak yasak ülke geneli olmadığından ve seçim ülke geneli gerçekleşeceğinden erteleme olacaksa, olası ertelemenin ne şekilde olacağı şimdilik bilinmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.