İLKSAN delege seçimleri ertelendi

İLKSAN delege seçimleri ertelendi

Korona sürecinin yeni cumartesi yasaklarının ilkine denk gelen İLKSAN delege seçimlerinin Gebze ayağı için Kaymakam Güler, “izin verebiliriz” dedi. Seçimler MEB onayıyla ülke genelinde ileri tarihe ertelendi. EBS karara tepki gösterdi

sendikalar-logolar-001.jpg

 

İlimizde dört eğitim sendikasının her bir ilçede çok büyük önem verdiği İLKSAN seçimlerinin ilk ayağı olan ilçe delegelikleri seçimi ileri bir tarihe ertelendi. Erteleme için talep İLKSAN’dan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İnan’ın uygun gördüğü talebe Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından da “olur” verildi.

RİSK GRUBU YÜKSEK İLLERDEN

ÖTÜRÜ ÜLKE GENELİ ERTELEME

Erteleme kararında İçişleri Bakanlığı’nın son yasaklara dair genelgesinde özetle, “Risk grubu düşük illerde gerekli önlem alınarak kongrelerin yapılması, risk grubu yüksek illerde ertelenmesi” kararının etkili oldu. İLKSAN yönetiminin erteleme talebinde de Bakanlığın bu yaklaşımına atıfta bulunuldu.

SANDIĞIN KAÇIRILMASINA

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

 

ali-yalcin.jpg

Bu karara Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan itiraz geldi. “İLKSAN’da sandığın kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz” diyen Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu değerlendirmede bulundu:

TAKVİM BELİRSİZLİĞİ MEB

TARAFINDAN GİDERİLMELİ

“İLKSAN Temsilci seçimlerinde aday olan üyelerimizin ortaya koydukları “değişim iradesinin” engellenmesine müsaade etmeyeceğiz Salgın nedeniyle alınan tedbirler gerekçe gösterilerek tehir edilen İLKSAN seçimlerindeki takvim belirsizliği MEB tarafından ivedi olarak giderilmeli.

SANDIĞI KAÇIRMAK ÇÖZÜM MÜ?

Eğitim faaliyetleri devam ediyor, tarihi önceden belirlenen etkinliklere müsaade ediliyor ancak tedbirler gerekçe gösterilerek İLKSAN seçimleri öteleniyor. Üyesinin iradesini sürekli olarak yok sayan İLKSAN bu sefer de üyesinin önünden sandığı kaçırmayı mı çözüm zannediyor?

SONUÇLARIYLA YÜZLEŞECEKLER

Hiç kimse merak etmesin ki İLKSAN’ı da seçim sürecini de kötü yönetenler, bunun sonuçlarıyla eninde sonunda yüzleşecektir. Yargıya taşıdığımız, seçimden kaçırılan Ana Statü değişiklikleri de hukuksuzdu. Unutulmasın! Hiç bir sandık üyesinin önünden sonsuza kadar kaçırılamaz.

BAKANLIK DAHA FAZLA

SORUMLULUK ALMALI

Seçim sürecini yönetmekle mükellef olan MEB, üye iradesinin yok sayılmasına fırsat vermemelidir. Bu süreçte daha fazla sorumluk almalı seçim sürecini bir an önce tamamlamalıdır. İvedilikle seçim tarihi belirlenmeli ve sürecin nasıl işleteceği kamuoyuna açıklanmalıdır.

GÜLER, “YARDIMCI OLURUZ” DEMİŞTİ

 

mustafa-guler-004.jpg

Öte yandan İLKSAN delege seçimlerinin Gebze ayağının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorduğumuz Gebze Kaymakamı Mustafa Güler gazetemize dün yaptığı açıklamada, “Daha önce düğün izni alanlara belli şartlarda, kısıtlamalara uyarak izin veriyoruz. Genelgede kolaylaştırıcı hüküm varsa yardımcı oluruz” demiş ve Gebze’de seçimlerin yapılabileceğinin işaretini vermişti. Ancak Bakanlığın ilgili onayının ülke genelini kapsaması nedeniyle Gebze temsilcilik seçimleri de henüz hangi gün olduğu açıklanmayan, ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.