İlkokul öğrencilerine ortaokula başladığında

İlkokul öğrencilerine ortaokula başladığında

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Makine İhtisas OSB tarafından temin edilen 8 bin tabletin dağıtım töreninde ilkokul öğrencilerine, ortaokula başladıklarında tablet dağıtılacağını söyledi

hamza-4.jpg

Dilovası’nda 8 bin orta okul, lise ve üniversite öğrencisi için tamamı Makine İhtisas OSB tarafından temin edilen tabletlerin dağıtım töreninin açılışında konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilkokul öğrencilerinin de benzer beklenti içinde olduğunu belirtip, “İlkokul öğrencilerine yok” demedi. Siyasi bir ustalık sergileyen Şayir, “Onlara, ortaokula başladığında tablet dağıtacağız” diye konuştu.

ÜNLÜ DÜŞÜNÜR” KONFÜÇYÜS’TEN İLHAMLA

Şayir  sözlerine Kuzey Irak’ın Gara Bölgesi’nde PKK terör örgütünce şehit edilen vatandaş ve askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Terörü kınadı. “Ünlü bir düşünür” diye tanımladığı ama ismini vermediği Konfüçyüs’ün “Eğer planınız bir yıllıksa, pirinç ekin. Eğer planınız on yıllıksa, ağaç dikin. Eğer planınız yüz yıllıksa, çocukları eğitin” sözüne atıfla, eğitime desteklerinin bu düşünce temelinde olduğunu kaydetti. Makine İhtisas OSB’ye desteklerinden ötürü teşekkür eden Şayir ayrıca özetle şunları söyledi:

VİZYONUMUZU BELİRLEDİK

 

hamza-3.jpg

Bizler ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs sürecinde hayatı olağan akışında devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu dönemde öğrencilerimiz eğitimlerine uzaktan devam etti. Dilovası’nda göreve geldiğimiz gün Yükselen Şehir Dilovası diyerek vizyonumuzu belirledik ve eğitim alanında tüm imkânlarımızı seferber ettik. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Evlatlarımıza tablet hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dönemde bir nebze de olsa eğitimlerine katkı sağlamış oluruz.

 

EĞİTİM İÇİN SEFERBER OLMAYA DEVAM

 

Cumhurbaşkanımız uzay hedeflerini açıkladı. Gençlerimiz hiçbir şeyden eksik kalmayarak milletimize memleketimize büyük hizmetler gerçekleştirecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim için seferber olmaya devam edeceğiz. Bunu Dilovası’nda yaşamanın bir gereği olarak görüyoruz.

 

10 BİN TABLET DAĞITACAĞIZ

 

hamza-2.jpg

 

Ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitimlerine devam eden toplamda 10 bin tablet dağıtacağız. Tabletlerin dağıtımı bizzat Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim tarafından şeffaf bir şekilde kontrol ediliyor. Bu önemli projenin hayata geçmesine katkıda bulunan isimlere sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.

 

SANAYİCİLERİMİZİN

FİKİRLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 

hamza-1.jpg

 

Sanayicilerimizin fikirlerini çok ama çok önemsiyoruz. Sanayimizin Dilovası’nın değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Dilovası’nı omuz omuza geleceğe taşıyacağız. İlçemizdeki tüm yetim ve öksüz kardeşlerimize ihtiyaç duyulan her alandaki eksiklerini tamamlamaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.