İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası vesilesiyle Emlak Konutları İlkokulu’nda bir tören gerçekleştirildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası vesilesiyle dün Gebze’de bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. İlköğretim Haftası kapsamında Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, ilk olarak 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na bıraktı. Çelenk programından sonra Gebze protokolü Emlak Konutları İlkokulu’ndaki programa geçti. Törene, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan yardımcıları Selamet Güner ve Sedat Çelik, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu şube başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Orhan Kütük, Eğitim Bir-Sen Gebze Şube Başkanı Fazlı Yağmur, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

“BAŞLAMANIN HEYECANINI YAŞAMAKTAYIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan yaptığı konuşmada, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 6 Eylül’de açılış törenleri, bugün de İlköğretim Haftası kutlamasıyla başlamıştır. İlçemizde yaklaşık 84 bin öğrencimiz, 307 eğitim kurumumuzla, 4 bin 695 öğretmenin nezaretinde 17 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek olan, yeni bir maratona başlamanın heyecanını yaşamaktayız. Eğitim tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de en büyük öncelikleri arasında yer almaktadır. Teknoloji ve bilimsel gelişmeler, eğitimde de değişimi beraberinde getirmektedir. Her yıl olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılına bir önceki yıldan daha donanımlı başlamak için çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Müdür Doğan’ın ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de bir konuşma yaparak, “Yaklaşık 1,5 yıldır ülkemiz COVİD-19 salgını yüzünden yüz yüze eğitime ara verdi. Yüz yüze eğitimden aldığımız verimi uzaktan eğitimden maalesef alamadık. Bu sene yoğunlaştırılmış bir eğitimle karşı karşıya kalacağız. Eğitim sadece öğretmenlerin yapacağı bir şey değil. Eğitim anne kucağında, baba ocağında başlar. Anne babalar evlerde, öğretmenlerimiz okullarda biz de idareciler olarak eğitimin niteliğini arttırmak için canla başla çalışmak zorundayız. Hepimiz taşın altına elimizi sokacağız ve eğitimin kalitesini Atatürk’ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız” dedi. Kaymakam Güler ayrıca, konuşmasında aşının önemine dikkat çekerken, konuşmaların ardından program hazırlanan etkinliklerle devam etti ve son olarak protokol ilk ders zilini hep beraber çaldı.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

manset-(2)-219.jpg

manset-(3)-077.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.