“İlk yerli motoru ve otomobili Erbakan bizzat üretti”

“İlk yerli motoru ve otomobili Erbakan bizzat üretti”

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, “Bu ülkede ilk yerli motoru, ilk yerli otomobili yapan Pr. Dr. Necmettin Erbakan olmuştur” dedi.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı İl Divan Toplantısı tüm ilçelerin katılımıyla Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Divan toplantısında Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aras yaptığı açıklamada, “Yerli otomobilin yapılmış olması bizleri çok mutlu etti. Umarım kısa zamanda kapasitesini artırıp bu aracı ithal eder hale geliriz. Böylelikle bu araç ülke ekonomisine bir nefes vermiş olur. İktidar böyle bir hizmet yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bizde bu otomobili ürettikleri için kendilerini tebrik ediyoruz. Fakat ilk yerli otomobili Erdoğan yaptı söylemine katılmıyoruz.

 

“UÇAK MOTORU ÜRETİYOR”

Bu ülkede ilk yerli motoru, ilk yerli otomobili yapan Pr. Dr. Necmettin Erbakan olmuştur. Erbakan üniversitede hocalık yaparken uçak motoru üretiyor. Projenin seri üretimine geçilmesi için dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’dan destek istiyor. Celal Bayar kendisine uçak motoru üretmeye gerek yok diye yanıt veriyor. Erbakan’ın sonraki yıllarda ürettiği bir diğer motor İstanbul Teknik Üniversitesi müzesinde hala sergileniyor. Erbakan sonrasında gümüş motor fabrikasını kurarak ülkenin ihtiyacı olan sulama motorlarını üretiyor. Ve ülkenin ilk yerli otomobili olan Devrim arabasının proje sorumlusu olan Erbakan baş mühendis olarak bu işin üstesinden de hakkıyla geliyor.

 

“İKTİDARDAN DÜŞMELERİ ÇAY SİMİT İLE OLACAK”

İktidar 20 yıldır sürekli yaptığı yol ile hastane ile övünüyor. Ama nüfus da sürekli artıyor. Yapılan yatırımların kişi basına sunduğu katkı nedir. İktidar bunun hesabını yapıyor mu? Bu iktidar kendisinden öncekiler halka çay simit hesabı yaptırdığı için iş basına geldi. İktidardan düşmeleri de çay simit yüzünden olacak. Yarından itibaren ekmeğe yüzde 25 zam yapılacağı duyuruldu. Yahu bu zulüm değil midir? Vatandaşın yerli arabaya sevinecek mecali kalmadı. Ülke buğday üretemez hale düştü. İktidar kim siz değil misiniz? Eğer bunu durduramayacaksanız siz neden iktidarda duruyorsunuz?” diye sordu.

 

refah-2-004.jpeg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.