“İlk Yardım Uygulamalarını Öğren ki, Canın Sağ Olsun”

“İlk Yardım Uygulamalarını Öğren ki, Canın Sağ Olsun”

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin İlk Yardım temalı Ocak ayı farkındalık programlarına devam ediyor.

AFAD Başkanlığınca toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacıyla Ağustos ayında hayata geçirilen Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Ocak ayı teması olarak belirlenen İlk Yardım konusunda İlimizde çeşitli faaliyetler yürütülüyor.
İLK YARDIMIN ÖĞRENİLMESİ 
 Her an karşılaşılabilen ev, trafik ya da iş kazalarında hayati değer taşıyan “ilk yardım uygulamalarını öğrenme” çağrısıyla yürütülen faaliyetler konusunda bilgi veren AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, ilk yardım içerikli afiş, film ve diğer dijital çalışmaların şehir panoları, led ekranlar, ulaşım araçları, yerel televizyonlar ve teknoloji mağazaları aracılığıyla halkımıza ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.
Açıklamada, ilk yardımın herhangi bir kazada sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesinin önlenmesi amacıyla tıbbi araç gereç aranmaksızın olay yerindeki mevcut araçlarla ve bilgiyle yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu hatırlatan Tekoğul, ülkemizde ev, iş ya da trafik kazaları ve doğal afetlerde çok sayıda vatandaşımızın yaşamını kaybettiğini ya da sakat kaldığını vurguladı. 
İLK YARDIM ÖNEMLİ 
Tekoğul, AFAD İl Müdürlüğü olarak ay boyunca ilk yardım konusunun önemi üzerinde yoğunlaştıklarını, tanıtım faaliyetleri yanında ilk yardım eğitimlerine ağırlık vererek vatandaşlarımıza ‘#AfetlereHazırOl’ çağrısı yaptıklarını dile getirdi.
İlk Yardım Temel Uygulamalarının (KBK) K oruma, B ildirme ve K urtarma olarak ifade edildiğine değinen Tekoğul, ilk yardımcının özelliklerini de şöyle sıraladı: 
İnsan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olmak, Önce kendi can güvenliğini korumak, Sakin, kendine güvenli ve pratik olmak, Eldeki olanakları değerlendirebilmek, Haber vermek (112’yi aramak), Çevredeki kişileri organize edebilmek ve onlardan yararlanabilmek, İyi bir iletişim becerisine sahip olmak.6-104.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.