İlk Yardım Eğitimi verildi

İlk Yardım Eğitimi verildi

Gebze Fatih Devlet Hastanesi verdiği nitelikli sağlık hizmetlerinin yanında bölge halkını bilinçlendirmeye de devam ediyor.

Bu kapsamda Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ferhat Yücel ve Eğitim Hemşiresi Arzu Yıldırım tarafından Gebze Rehberlik ve Araştırma Merkezi personellerine Temel Yaşam Desteği ve İlk Yardım eğitimi verildi. 
İlk yardımın önemi, temel yaşam desteği basamakları, temel yaşam desteğine başlamada zamanın önemi, etkili göğüs basısı ve boğulmalarda ilk yardım gibi konular sözlü ve maket üzerinde uygulamalı olarak anlatılırken, katılımcıların verilen eğitimi dikkatle dinlemeleri gözlerden kaçmadı. 
HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ
İlk yardım ve temel yaşam desteği uygulamalarının ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ferhat Yücel;  “Ülkemizde ev, iş ya da trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine ya da başkalarına yapacakları ilk yardım uygulamaları son derece önemlidir. Bu bağlamda Gebze Fatih Devlet Hastanesi olarak halkımızı bilinçlendirmek adına verdiğimiz eğitimler devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.