İlk hibrit lokomotifi Tüpraş yapacak
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş’ın demiryolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma, EURODUAL tipteki yedi hibrit lokomotif için İsviçreli demiryolu araçları üreticisi Stadler ile anlaşma imzaladı.
Körfez Ulaştırma’nın operasyonel verimliliğini de artıracak olan lokomotifler; Türkiye’nin ilk hibrit lokomotifleri olacak. Stadler’in Türkiye’deki ilk iş birliği olan bu anlaşma çerçevesinde lokomotiflerin 2021’de teslim edilmesi planlanıyor.
İLK LOKOMOTİF İTHALATI
Demir yolu yük taşımacılığı pazarındaki payımızı artırmak için kaynaklarımızı hızla büyütüyoruz diyen Körfez Ulaştırma Müdürü Tufan Başarır,"Stadler ile yaptığımız bu anlaşma, bir özel sektör demir yolu şirketi için Türkiye'ye ilk lokomotif ithalatı anlamına geliyor. Güçlü EURODUAL lokomotiflerin filomuza dahil olması, demir yolu operasyonlarımıza destek verecek ve rekabette güçlü bir şekilde öne çıkmamıza yardımcı olacak." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.