İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Protokolü İmzalandı

İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Protokolü İmzalandı

Gebze Teknik Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Üniversitesi ve IMES Organize Sanayi Bölgesi(Başvuru Sahibi) ortaklığında gerçekleştirilen Güdümlü Proje Desteği Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Protokol İmza Töreni yapıld

02.jpg

Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen törene, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, IMES Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İrfan Küçükay katıldı. Proje ile ülke sanayisinin ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücü yetiştirilmesine, ülkenin istihdam imkânlarını artırıcı eğitim çalışmalarına ve firmaların yenilikçi ürün geliştirme kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Törende Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, IMES Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İrfan Küçükay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut proje ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler.

AKSOY, “ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK”

Konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada; “Bugün Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili bir protokol imzalayacağız. Kocaeli; Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Özellikle AR-GE ve tasarım merkezlerinin sayısına baktığımızda İstanbul’dan sonra AR-GE ve tasarım merkezi en fazla olan kentlerin başında geliyor. Özellikle nitelikli eleman ve üniversite, sanayi işbirliğinin bir arada gerçekleşmesi bakımından bu merkez önemli bir merkez olacaktır. Gerek Kocaeli Üniversitemiz, gerekse Gebze Teknik Üniversitemiz ülkemizin önemli üniversiteleridir. Sanayi ile işbirliği içerisinde bu çalışmalara katkı sunulması da çok önemli sonuçları ortaya çıkaracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Güdümlü Proje Desteği Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezinin Protokolü paydaşlar tarafından imzalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.