İlçe milli eğitim müdürlüğünden etkili okullar projesi

İlçe milli eğitim müdürlüğünden etkili okullar projesi

 Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Kasım ayı içinde “Etkili Okul” projesi başlattıklarını bu proje ile Gebze’deki okulların...

 

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Kasım ayı içinde “Etkili Okul” projesi başlattıklarını bu proje ile Gebze’deki okulların tümünde etkililiği artıracaklarını söyledi. Bu amaçla Gebze’de görev yapan 2038 öğretmenle çalışma yaparak okulların fotoğrafını çektiklerini belirten Demirel, “Şimdi bu fotoğraf önümüzde, bize her şeyi gösteriyor, nerede aksaklık var, neresi desteklenmeli, hangi okulda etkililiğe yaklaşılmış, hepsine bakıyoruz ve yakında kuracağımız ekiplerle okullarda projeyi başlatacağız ve tüm okulların aynı seviyeye gelmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

OKULLARDA ACİLEN VELİ EĞİTİMİNE BAŞLANACAK

 

Durak Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Gebze’de başlatılan Etkili Okul projesi için hemen hemen bütün öğretmenlerin görüşlerini aldık, mevcut durumu tespit ettik. Okullarda işleyen işlemeyen yönleri gördük, nerelerde eksiklik varsa oraya müdahale edeceğiz. Bunlardan en önemli tespit, eğitimin vazgeçilmez ayağı: Veliler. Velilerimizi eğitim konusunda daha bilinçli hale getirmek gerekiyor, çocuklarını okullara teslim ediyorlar ama arkasını takip etmiyorlar, çocuğum okulda ne yapıyor, öğretmeniyle, idareyle ya da arkadaşlarıyla sorun yaşıyor mu, bunları çok umursamıyorlar. Bu çok yanlış bir durum, velilerimizi eğitimin temel taşı sayıyoruz, bu çağda bütün desteğini çocuğundan çekmemesi gerekiyor. Bu sebeple okullarda seferberlik başlatıp veli eğitimlerini üst düzeye çekeceğiz, onlara çeşitli konularda seminerler verip bilinçlendireceğiz. Böylece öğretmenin en yakın destekçisi haline gelecekler. Evde de çocuğunun öğretmeni gibi hareket edecekler” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.