İlçe Halk Kütüphanesi yeniden ihaleye çıkıyor

İlçe Halk Kütüphanesi yeniden ihaleye çıkıyor

Gebze İlçe Halk Kütüphanesine tahsisi yapılan binanın Bakım ve Onarım işi için 8 Kasım 2021 tarihinde Kocaeli Valiliği YİKOB Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılacak.

Gebze Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz Sultan Orhan Mahallesi Hükümet Cad. 1103 Sk. No:5 bulunan ve OHAL Kararları kapsamında Hazineye tescili gerçekleşen 661,74 m2 yüzölçümlü bina; Kaymakamımız Mustafa Güler’in gayretleri ve girişimleri sonucunda Kütüphane olarak hizmet vermek üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü adına Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne tahsis edilmişti. 19.02.2018 yılında tahsis işlemleri gerçekleşen söz konusu bina için Kocaeli Valiliğimiz YİKOB Müdürlüğü tarafından güçlendirme, bakım ve onarım işleri yapılmak üzere 28 Ocak 2019 tarihinde ihaleye çıkılmış 21/03/2019 tarihinde ihaleyi alan müteahhit firma ile sözleşme imzalanarak, bina 25/03/2019 tarihinde firmaya teslim edilmiş idi.

 

DURMA NOKTASINA GELDİ

Söz konusu ihale gereği 9 ay (280 gün) sürede tamamlanması gereken binanın güçlendirme/tadilat çalışmaları yapılırken kazı sonucunda, temelin beklenenden daha kötü durumda olduğunun görülmesi ve çatı katında karşılaşılan sorunlardan dolayı Temel ve Çatı katı projelerinde mimari revizyona gidilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu mimari projelerin yenilenmesi beraberinde tüm elektronik, mekanik ve statik projelerinde de revizyon yapılmasını gerektirmiş. Bu durum da çalışmaların aksamasına neden olduğu gibi ayrıca ihale sonucunda inşaat işlemlerine başlayan yüklenici firma, işin bir bölümünü tamamladıktan sonra koronavirüsün de etkisiyle (pandemi sürecinde) ödeme güçlüğü yaşamaya başlamış ve bu durum işlerin aksamasına, son zamanlarda da durma noktasına gelmesine sebep olmuştur.

 

manset-3-008.jpg

 

İHALE FESİH EDİLDİ

Konu Kaymakamlık Makamımızca takip altına alınmış, her hafta belirli aralıklarla kontroller yapılarak, son zamanlarda inşaatta hiçbir çalışmanın yapılmadığı tespit edilmiş ve durum Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına bildirilmiştir. İnşaatın verilen süre içerisinde tamamlanması için yüklenici firmanın ikaz edilmesi istenmiştir. Talebimiz üzerine Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Kaymakamlık Makamına verilen bilgide “mer’i mevzuat dahilinde, Kocaeli 5. Noterliği üzerinden 26/02/2021 tarihli işlem ile yükleniciye ihtarname gönderilmiş ve 01/03/2021 tarihi itibari ile yükleniciye verilen 20 günlük sürenin işlemeye başladığı ve bu sürenin sonunda fesih işlemlerine başlanacağı” belirtilmiş ve ihale 2021 Ocak ayında fesih edilmiştir.

 

İHALEYE ÇIKILMASI ONAYLANDI

Fesih işlemlerinin ardından Valiliğimiz, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca gerekli çalışmalar tamamlanmış ve bu çalışmalar sonucunda 8 Kasım 2021 tarihinde ihaleye çıkılması onaylanmıştır. 2600 m2 olacak yeni hizmet binası içerisinde standart kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği “Koferans Salonu”/“Fuaye Salonu”, Kütüphanenin ve ihtiyaç duyan kurumların toplantılarını gerçekleştirebileceği 40 kişilik “Toplantı Salonu”, belirli zamanlarda çocuklara ve kütüphane kullanıcılarına eğitici ve öğretici film gösteriminin yapılabileceği “Cep Sineması Salonu”, Kütüphane müdavimleri ile çocuklarını Kütüphaneye getiren ebeveynlerin günlük gazete ve dergilerini çay ve kahve eşliğinde, rahat koltuklarda okuyabilecekleri “Süreli Yayınlar Ve Kitap-Kafe Bölümü”, çeşitli atölye çalışmalarının yapılabileceği “Serbest Çalışma Salonları”, Kütüphane kullanıcılarının dini vecibelerini yerine getirebilecekleri “Mescid”, kullanıcıların eğitsel ve bilimsel alanda araştırma/çalışma yapabilecekleri ve bilgi teknolojilerinden yararlanabilecekleri “İnternet Hizmeti Bölümü”,  görsel ve işitsel materyallerle (CD, DVD, bilgisayar, kitap vb.)

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Engelli kullanıcıların sosyalleşmesini, kitap ve kütüphaneye ilgilerini artırarak hayata daha sıkı tutunmalarına yardımcı olacak “Engelliler Bölümü”, 0-3 yaş, 3-6 yaş ve 6-12 yaşa çocuklar için tüm tefrişatı çocuklara göre düşünülmüş küçük masalar, sandalyeler, minderler, renkli raflar, oyun parkı ve oyuncaklardan oluşan, çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok fonksiyonlu “ Çocuk Bölümü ”, ders çalışma aralarında sportif aktiviteleri (Satranç-Dart-Masa Tenisi) gerçekleştirebilecekleri “Zeka Oyunu Ve Aktivite Bölümü” ve modern çizgilerle donatılmış “Kullanıcı Okuma-Araştırma-Ödünç Verme Ve Sessiz Çalışma Salonları” bulunan yeni Kütüphane binasının yapılması ile birlikte kültürel çalışmalara bir yenisi daha eklenecek ve halkımız bu yeni mekanda kitaplarla dolu bir yaşam merkezine kavuşacaktır. Kütüphanemizin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen başta İlçe Kaymakamı Mustafa Güler olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yetkililerine, Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’a ve YİKOB Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ederiz” denildi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.