İlçe başkanları mutabakat metnini değerlendirdi

İlçe başkanları mutabakat metnini değerlendirdi

Gebze CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi ilçe başkanları “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” Mutabakat Metni ile ilgili olarak gazetemize özel değerlendirmede bulundular.

Metin ile ilgili olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan; “Bu kadar bileşenin bir araya gelmesi son derece kıymetli. Açıklanan metin Türkiye’nin ihtiyacı olan bir metindir. Yargı ve yasama başta olmak üzer birçok alanda önemli adımların atılması öngörülüyor. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri ilk kez böyle bir oluşum bir araya geliyor. Böyle bir oluşumun Gebze’de de bir araya gelmesi için ana muhalefet partisi olarak ev sahipliği yapmak için ilerleyen günlerde böyle bir birliktelik için gerekli görüşmeleri yapacağım” dedi.

 

gokhan-orhan-006.jpg

 

 

“TİTİZLİKLE HAZIRLANMIŞ”

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, “6 partisinin liderinin imzalanan son derece detaylı ve titizlikle hazırlanmış olan bu metin Türkiye siyaset tarihi açısında son derece önemli. En kısa zamanda partimizin yetkili organları ile de görüşmeler yaprak metni tüm detaylarıyla inceleyeceğiz. Metin son derece titiz ve iyi hazırlanmış olan bu metin de siyasi partilerin nasıl finans sağlanacağından tutun da hükümetin düşürülmesine kadar her şey yazılmış. Ülkemizin geleceğine umut olacak bu metnin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin yarınlarına umut olacak güçlendirilmiş olan parlamenter sistem metninin ilerleyen süreçte daha iyi anlaşılacaktır” diye ifade etti.

 

burak-ulukoylu-006.jpg

 

 

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VARDI”

Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Av. Kemal Memiş, “Türkiye’nin ihtiyacı olan bir şeydi. Klasik bir seçim öncesi ittifakın ötesinde olan bir metin. Türkiye’nin biriken sorunları var. Bu sorunların üstesinden de ancak böyle bir birliktelikle üstesinden gelinebilir. Bugün Türkiye tarihi ve siyasetinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük ve tarihi bir olaydır. Tarihi bir dönüm  noktadır. Bu metin vatandaşın umudu olacaktır. Bu manada metni çok önemsiyorum” diye belirtti.

 

kemal-memis-001.jpg

 

 

“SON DERECE ÖNEMLİ”

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Alican Karakaya, “Açıklanan metni son derece önemli ve değerli buluyorum. Yasa, yürütme ve yargıda önemli ve yerinde değişikliklerin yapılacağını öngörülüyor. Seçilecek olan cumhurbaşkanının yedi yıl görevde kalması ve siyasi kimliği olmadan tarafsız olması son derece önemli. Kurulacak olan hükümetlerle ilgili olarak da liyakat başta olmak üzere birçok önemli noktaya değinilmiş durumda. Hazırlanan ve 6 partinin genel başkanının imzaladığı metnin detayları ilerleyen günlerde daha da net anlaşılacaktır” diye konuştu.

 

aliscan-karakaya.jpg

 

 

“HAYIRLI BİR İŞİN GÜZEL BİR BAŞLANGICI”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel “Hakikaten süreç aklıselim ve bu millet ve ülke için en hayırlı bir iş. Farklı düşünenlerin bir araya geldiği ve millet için hayırlı bir işin güzel bir başlangıcı. 28 Şubat gününde de açıklanması son derece manidar. Bilindiği üzere geçmişte 28 Şubat’ın açtığı ve merhum liderimiz Erbakan hoca başta olmak üzere derin yaralar açılan bir tarih. Bu nedenle güzel bir neticenin olacağını diliyorum. Özellikle kutuplaşma dili sona ereceğini, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere tüm milletin rahat bir nefes alacağı bir hayırlı başlangıç diyorum” dedi.

 

mustafa-turel-001.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.