İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YAPIYOR: Vatandaşa kurban bayramı bilgilendirmesi

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YAPIYOR: Vatandaşa kurban bayramı bilgilendirmesi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kurban bayramında sağlıklı beslenme, kesim esnasında olabilen muhtemel yaralanmalar, sağlıklı et tüketimi ve dikkat edilmesi gereken diğer hususlarda eğitici ve bilgilendirici çalışmalar yapılıyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla, Kurban bayramında sağlıklı beslenme, kesim esnasında olabilen muhtemel yaralanmalar, sağlıklı et tüketimi ve dikkat edilmesi gereken diğer hususlarda eğitici ve bilgilendirici çalışmalar yapılıyor.
ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR
Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü    Op. Dr. Şenol Ergüney “İl Merkezi, ilçe ve köylerimizde, kurban satış ve kesim yerleri ve camilerde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerde vatandaşlarımız sağlık çalışanlarımız tarafından sağlıklı beslenme, etin usulüne uygun işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatların çöpe atılmaması, evcil ve yabani hayvanlara verilmemesi, kurban kesiminde hijyen kuralları ve yaralanmalar, hayvan kaynaklı hastalıklar, bayramda trafik ve dikkat edilmesi gereken diğer konularda interaktif olarak bilgilendiriliyor. Hazırlanan broşürler afişler Aile Sağlığı Merkezleri, Camiler, Belediyelere ait kurban satış ve kesim noktaları ve halkın kolaylıkla görebileceği yerlere asılıyor.
 HALK SAĞLIĞI
Diğer yandan hayvanların doku ve organlarının çevreye atılması Hidatik Kist ve benzeri hastalıklar açısından risk oluşturuyor. Vatandaşlarımızın ve kesimleri yapan firmaların  bu hususlara dikkat etmeleri, yapılan ikazlara uymaları halk sağlığı açısından önem arzediyor. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.