İl Özel İdare bütçesi onaylandı

İl Özel İdare bütçesi onaylandı

 İl Genel Meclisi’nin11’nci oturumunda İl Özel İdare 2014 Mali Yılı Gider Bütçesi, meclis üyeleri tarafından tek tek oylanarak kabul edildi.İl...

 

İl Genel Meclisi’nin11’nci oturumunda İl Özel İdare 2014 Mali Yılı Gider Bütçesi, meclis üyeleri tarafından tek tek oylanarak kabul edildi.İl Genel Meclisi Kasım ayı 11’nci birleşimi Fahim Kılıç başkanlığında önceki gün Valilik 100’ncü yıl toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 2014 Mali Yılı Gider Bütçe Tasarısı kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Savunma Hizmetleri’ne 230 bin TL, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Eğitim İşleri ve Hizmetleri’ne 35 bin TL, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri’ne 200 bin TL, Kültür Turizm İl Müdürlüğü Dinlenme Kültür ve Din Hizmetleri’ne ise 185 bin TL ayrılması ile ilgili maddeler değerlendirildi. Bu yıl Din Hizmetleri’nden bir bütçe talep olmadığı için İl Kültür Müdürlüğü’nün bütçesi olduğu gibi kabul edildi.

 

KANIK BİLGİ İSTEDİ

 

CHP’li İsmet Kanık, uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili son haftalarda 3-4 operasyon yapıldığını dile getirerek, “Her seferinde 50-60 kişi tutuklanıyor fakat cezaevinden çıkanlar kaldıkları yerden uyuşturucu kullanıma devam ediyor. Bu konuyla ilgili mecliste bir program düzenlenerek İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürümüzün bilgi vermesini rica ediyorum” dedi. Kanık, bir vatandaşın oğlunun mağduriyetini de meclise taşıyarak, “Vatandaş uyuşturucu bağımlılığı konusunda gidecek devlet kurumu bulunamadığı için çaresizlik içinde” dedi. Kanık’ın ardından söz alan meclis başkanı Kılıç, konuyla ilgileneceğini ve önümüzdeki ay böyle bir çalışma yapacağını söyledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.