İl Emniyet Müdürlüğü binası tamamlandı

İl Emniyet Müdürlüğü binası tamamlandı

Başiskele D-130 Karayolu’nun Yeni Gölcük Yolu üzerinde temeli 2017 yılında atılan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası tamamlandı.

Şubat ayında hizmete vermeye başlanacak olan binanın çevre düzenlemesi ve çevre yolları ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, yaklaşık 40 yıldır Derince’deki binasında hizmet veriyordu. Kocaeli Valiliği, mevcut bina ihtiyaca cevap veremeyince yeni hizmet binasının temeli 2017 yılında atıldı. Başiskele D-130 Karayolu’nun Yeni Gölcük Yolu üzerinde yapımı tamamlanan bina, şubat ayında hizmete açılacak. Bina içerisinde son rötuşlar yapılıyor, küçük eksiklikler gideriliyor. Binada kullanılacak mobilyalar alındı, mobilya kurulumuna ise önümüzdeki ay başlanacak.

 

ÜÇ BLOKTAN OLUŞUYOR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü binası, 40 bin metrekarelik alan üzerinde iç içe geçirmeli 3 blok halinde yapıldı. Orta bloğun üst çatı katı polis arması figürüyle yapıldı. Bloklar 3, 5 ve bodrum ile birlikte 6 kattan oluşuyor. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü binası, Selçuklu mimari tarzı ile yapıldı. Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme Birimi tarafından yaptırılan bina yaklaşık olarak 70 milyon liraya mal oldu. Binanın ana giriş kapısı altında 400 araçlık kapalı otopark yapıldı. Binanın doğu bölgesinde kalan açık alanda ise 700 araçlık otopark bulunuyor.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.