İktidar iskele ve kışla için yargıyı işaret etti!

İktidar iskele ve kışla için yargıyı işaret etti!

KBB Meclisi’nde başta CHP olmak üzere çeşitli kesimlerin kışla ve Eskihisar’daki iskelenin uzamasına yönelik itirazları ret edildi. CHP’nin “yargı” restini de umursamayan AKP, itirazları ret ederek adeta yargıyı işaret etti

Gebze’de gerek askeri kışlanın kullanımı, gerekse Negmar’ın Eskihisar’daki feribot iskelesinin uzamasına karşı net tavır alan CHP’nin, KBB Meclisi’ndeki ikinci karşı çabası da yeterli olmadı.

Askeri kışlada CHP Grubu’nun ve CHP Gebze İlçe Örgütü’nün yanı sıra Hasköy Sanayi Sitesi’nin, TMMOB Gebze Bileşenleri’nden İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası’nın, Sultan Orhan Mahallesi Muhtarlığı’nın, ferdi olarak Şehir Planlama Mühendisi Bahadır Yusuf Azizoğlu’nun itirazları vardı. Plan askıda iken yapılan itirazlar, kabul edilmedi.

Eskihisar Köyü’nde..

Bu dönemin en tartışmalı yatırımı Osmangazi Köprüsü kurulunca “İkisinden biri, en azından biri gider” denilen Eskihisar – Topçular hattı işletmecilerinden Negmar..

Türkiye standartları ve gerçeğinin ötesindeki geçiş ücretinden ötürü İzmit Körfezi’nin süsü haline gelen köprüye rağmen, değil hattan çekilmek iskeleyi uzatma hamlesi yaptı.

Çeşitli gerekçelerle zaten komada olan ilimiz balıkçılığına bir darbe daha vuracak hamleye AKP Grubu tartışma esnasında top Bakanlığa da atarak yol verdi.

İtirazların reddine karşı CHP Grubu’ndan kuvvetle muhtemel nafile uğraş olacağı gerekçesiyle çok yoğun itiraz gelmedi.

KBB ve Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi, meclis sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede kısaca, konuların yargıya taşınacağını söyledi.

Detaylar gelecek…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.