İkinci yüzyılda yeniden dönüyoruz

İkinci yüzyılda yeniden dönüyoruz

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit meydandaki 29 Ekim programında “Türkiye yüzyılı” vurgusu yaptı. Özyiğit, “Bu yüzyıl Türk Milleti’nin dünya sahnesine dönüş yüzyılıdır. Ayağa kalkma yüzyılıdır” dedi

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki 29 Ekim kutlama programında “Türkiye yüzyılı” vurgusu yaptı.

bayram-23.jpg

Özyiğit, “Bu yüzyıl Türk Milleti’nin dünya sahnesine dönüş yüzyılıdır. Ayağa kalkma yüzyılıdır” dedi

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze’deki 29 Ekim Cumhuriyet programındaki konuşmasına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılını şundan dolayı gururla kutluyoruz” diyerek başlayıp önce maziye dair özetle bilgilendirdi:

DÖNEMİN GÜÇLÜLERİ KARŞIMIZDAYDI

bayram-64.jpg

“Biz mücadelede ciddi yara aldık. Yenildik, sıkıntıya düştük. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti her türlü işgale, saldırıya, savaşa karşı koydu. Bugün gözümüzü açıp baktığımızda ne kadar dünya üzerinde güçlü ve büyük sayılan devlet varsa, o günde güçlü ve büyük devletlerin hepsi karşımızdaydı.

HER BİRİNİ DİZE GETİRDİK

bayram-28.jpg

Bizim ise sadece ordularımız, anlaşmalar gereği dağıtılmıştı. Elimizde ordu yok. Silahlarımız da yine anlaşmalar gereği toplanmıştı. Hiçbir imkanın olmadığı ortamda Türk Milleti kahramanının önderliğinde her birisini dize getirdi.”

İKİNCİ YÜZYILDA DİMDİK AYAKTAYIZ

bayram-68.jpg

Sonraki süreçte çökmüş, bitmiş olan müesseselerimizin yeniden oluşmaya, hizmet etmeye, yeniden Türk Milleti’nin geleceğini garantiye almaya çaba sarf ettiğini kaydeden Özyiğit şöyle devam etti: “100 yıl boyunca kurumlarımızın yapılanmasını tamamladılar. Her bir kurumumuz dünyayla rekabet eder, yarışır hale geldi. Yeni yüzyılda, Cumhuriyetimiz’in ikinci yüzyılında ise biz dimdik ayaktayız.

DÜNYA SAHNESİNE YENİDEN DÖNÜYORUZ

bayram-27.jpg

Hamdolsun dünkü gibi hiç kimsenin imkân ve ihtimal vermediği ortamda bile büyük devletleri, milletleri dize getiren Türk Milleti aynı samimiyetle, iradeyle, gururla dünya sahnesine yeniden dönüyor. Bu yüzyıl Türk Milleti’nin dünya sahnesine dönüş yüzyılıdır. Ayağa kalkma yüzyılıdır. Kurumlarını oluşturmuş, müesseselerini oturtmuş ve insanlığın hizmetine yeniden aday konumuna gelmiştir.

YENİDEN İNSANLIĞIN HİZMETİNDE

bayram-25.jpg

Yeni yüzyılda yeniden insanlık Türk Milleti’nin hakkaniyetini, adaletini, gücün ve kuvvetin eziyet ve işkence etme, zorla gasp etme yüzyılı olmadığını, dünyanın da böyle olmadığını görecektir. Türk Milleti yeniden insanlığın hizmetinde olacaktır.

ZALİMLERİN HER

BİRİNE GÖSTERECEĞİZ

bayram-26.jpg

Yeniden biz; olgun millet nedir, olgun devlet nedir. İnsanlığın dünyadaki dokuz gayesi nedir. Hak hukuk nedir. Zalimlerin her birisine göstereceğiz. Ve hakkı hukuku yaşatacağız. Bu yüzyıl bizim birlik olma, birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etme, hep birlikte kültürümüzü, Türk kültürünü insanlığa gösterme yüzyılıdır.

YIRTIP ATACAK OLAN

TÜRK MİLLETİ’DİR

bayram-24.jpg

Güç onların elinde. İnsanlık çaresiz. İşte bunu yırtıp atacak olan tekrar Türk Milleti’dir. Bu yüzyılda da kurucu irademizin, Atatürk başkanlığındaki iradenin iradesiyle yolumuza devam edeceğiz.

Türk Milleti başka milletleri, kültürleri yaşatma, insanlığa hizmet etme tecrübesini zalimlere rağmen ortaya koyacaktır.

Filistin’de, Doğu Türkistan’da anaların gözyaşlarının dinmesi temennisiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Fotolar: Gazetemiz ve Gebze Belediyesi Basın Müdürlüğü

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.