İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de

İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı uygulamayı 6 ay uzatabilecek.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ikinci ele araç satışında fırsatçılığı önlemek adına yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Bakan Muş, "Sıfır ikinci el araç ilanları var. Yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rent a carlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz" dedi.

 

"ARTIK İKİNCİ EL SIFIR DİYE BİR İLAN OLMAYACAK"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, söz konusu uygulama ile otomobili gerçek anlamda ihtiyacı olanların alacağını da kaydederek, "Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" görüşünü paylaştı. Muş'un açıklamaları ise sektör cephesinde olumlu etki yarattı.

 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bakan Muş'un bahsettiği uygulamayla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. İkinci el araçların satışı için getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bundan sonra gerçekleştirilecek araç satışlarında, yeni uygulama üzerinden işlem yapılacak. İkinci el araç satışındaki yeni düzenlemenin fiyatları da aşağı çekmesi bekleniyor.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.