İki zamma tepkide dört ilçeyi örgütleyeceğiz

İki zamma tepkide dört ilçeyi örgütleyeceğiz

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan; Kocaeli’deki ekmek ve toplu taşıma zammına dair tepkide Gebze Bölgesi’nin dört ilçesini örgütleyen bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Türkiye’nin toplu taşımacılıkta, hele ki “hizmet kalitesi” göz önüne tutulduğunda “en pahalı” illeri arasında yer edindiği sanılan Kocaeli’de yılbaşından itibaren geçerli olan tarifeyle sivil yolcu taşıma ücreti 3.5 TL’le yükselmişti. Gerek aktarma, gerekse durak/mesafe gibi yolcu lehine hiçbir avantajın sağlanmadığı ilimizde toplu taşımanın özellikle halk otobüsü ayağı vatandaşı canından bezdirirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire de hiçbir soruna hiçbir çözüm üretemiyor.

SİYASETİ DE HAREKETLENDİRDİ

Halkın bu tepkisi siyasete yansıdı ve harekete geçirdi. CHP Gebze İlçe Örgütü toplu taşımanın yanı sıra kamuda Kocaeli Valiliği’nin de yargıya taşıdığı ekmek zammına tepkiyi, Gebze ile birlikte Gebze Bölgesi ilçeleri Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda örgütlemek için bir çalışmaya yöneldi.

CHP GEBZE’DE GÜNDEM KONUSU

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan önceki pazartesi günü akşamı gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı öncesi gazetemize yaptığı değerlendirmede, “İl genelindeki ekmek ve toplu taşıma zammına dair Gebze Bölgesi’ndeki dört ilçenin bir araya geleceği bir tepkiyi de örgütleme çabasındayız” dedi.

ESNAF GEZİLERİNİ GÖRSELE DÖKECEĞİZ

CHP İlçe Sekreteri Kezban Ay Şenlik’in genel merkezden gelen yazışmalara dair bilgilendirmede bulunduğu yönetim kurulu toplantısında esnaf gezileri de değerlendirildi. Başkan Orhan, “Esnaf gezintilerini görsele dökeceğiz. Örneğin sıvı yağ önceden ne kadar üretiyorduk şimdi neyi ne kadar ithal ediyoruz. Bunları gerek esnafımız gerekse halka anlatacağız” dedi.

ESNAFIN SORUNLARINI TOPLUM BİLMELİ

Esnafın gerçekten zor durumda olduğunu kaydeden Orhan, “1000 liralık kira desteği de son derece yetersiz. Bu miktarın artması gerektiğini ifade edeceğiz. Esnafın sorunlarının toplum ile paylaşılmasına ihtiyaç var. Sorunlarının ne olduğunu öğrenip kamuoyuna aktaracağız” dedi. Gökhan Orhan bir süre önce CHP Genel Merkezi tarafından da gündeme getirildiği şekliyle, Esnaf Bakanlığı kurulmasını savunduklarını dile getirdi.

GASİLHANE ÇALIŞANLARININ

AŞILAMADA ÖNCELİĞİ OLMALI

Orhan ayrıca belediyelerin morg müdürlüklerinde, gasilhanelerde çalışan emekçilerin her gün Covid vakasından ötürü hayatını kaybeden 30-40 vatandaşla yakın temasta olduğunu belirtip, “Rakamlar önceden bu kadar yüksek değildi. Ama süratle arttı ve gasilhanelerde emekçilerin riskleri de arttı. Bu arkadaşların da aynı sağlıkçılarda olduğu gibi aşıya ihtiyacı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.