İki yıldır bir araya gelmiyoruz

İki yıldır bir araya gelmiyoruz

En ufak bir durumda birbirimizi arayarak değerlendirmelerde bulunduk. Ancak yetkili sendikanın birçok konuda samimiyetsiz ve ön plana çıkma kaygısına şahit olduk.

        -Özetle- Gebze’deki dört eğitim sendikasını pandemiden sebep ortak sorunlarda bile bir arada göremedik?

 

-        2017 yılında yapılan kongremiz sonucunda   şube başkanı seçilince bütün eğitim sendikaları ile her konu da istişareye önem verdim.  Bu sebeple son iki yıldır dört sendika bir araya gelemiyoruz.

 

-        Diğer sendikalar ile ise bir arada görüntü vermesekte diyaloglarımız devam etmekte. Filyasyon çalışmalarında diğer iki sendikanın eylem kararları olduğu için birlikte açıklama yapmadık. Biz sendika olarak dünyada ve ülkemizde ciddi boyutlara ulaşan bu salgın döneminde görev almayalım, bize dokunmayın tarafında değiliz. Birçok üyemiz salgının en başından beri görev aldı. İtirazımız zorunlu görevlendirmelere, kişilerin hiçbir mazereti olmasa da hayati tehlike olarak görüyor ise bu görevlendirmelere karşı olduğumuzu ifade ettik.

 birlikte-007.jpg

 

 

KUYUCU BİRLEŞTİRMİŞTİ: Eğitim iş kolundaki dört sendika özlük hakları ve mesleki ortak sorunlarda son iki senedir bir araya gelemese de eğitime kast eden şiddet vakaları ve ölümlü vakalarda yan yana gelebiliyor. Dört sendikanın şube başkanı ve yöneticileri Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun karar davası esnasında, Gebze Adliyesi’nde.  (Foto: Gazetemiz arşiv)

 

--

 

5 Ekim camiamızda da

bizde de kabul görmedi

 

-        İki öğretmenler günü var… 5 Ekim’e dair sendikanızın mesafeli olduğunu gözlemliyoruz? 24 Kasım’ın 12 Eylül “hukuku” ürünü olduğuna dair eleştiriler var. Katılıyor musunuz?

 

-        Dünyanın birçok ülkesi çok farklı zamanlarda Öğretmenler Günü kutlaması yapıyor. 24 Kasım gününün belirlenmesi 12 eylül sonrasına denk gelmiş olsa da,  tarihsel anlam itibariyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. Bize özgüdür, toplumda kabul görmüş, öğretmenler tarafından özümsenmiştir. 5 Ekim ise gerek öğrenci ve veliler gerekse öğretmenler tarafından kabul görmüş değildir. Bizim için farklı bir anlamı yoktur.

 

turnuva.jpg

 

 

 

TES Kocaeli 2 No’lu şube 2019 yılındaki Öğretmenler Günü’nde; 23-24 Kasım günlerinde TSF Kocaeli İl Temsilciliği ile birlikte satranç turnuvası düzenledi. 2019’da ikincisi düzenlenen turnuva bu yıl pandemiye takıldı. Güzeller OSB’deki turnuvada Başkan Kütük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ile. (Fotoğraf: Orhan Kütük Facebook arşiv)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.