İki uca iki toplanma merkezi

İki uca iki toplanma merkezi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin batısında Hünkar Çayırı doğusunda askeri alan olmak üzere iki ayrı yerde büyük kapsamlı toplanma merkezi kurulacağını söyledi.

Gebze Belediye Meclisi’nde şubat ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz toplantının açılışında yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu’nda Yunan Milletvekili’nin bayrağımıza yaptığı saldırıyı kınadı. İdlib’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diledi. 
İHTİYACA GÖRE DESTEK 
Elazığ’ın Sivrice İlçesi’ndeki deprem sonrası Gebze Belediyeler Birliği heyeti olarak bölgeyi ziyaret ettiklerini hatırlatan Başkan Büyükgöz, depremzedelere yönelik yardımların ise halkın birebir ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapıldığını, böylece israfa yol açılmadığını, yine deprem bölgesi halkının ihtiyaçları doğrultusunda yardımseverlerin de destek için sırada beklediğini söyledi.
İKİ TOPLANMA MERKEZİ 
Gebze’de olası depreme karşı hazırlıklara dair de bilgilendirmede bulunan Başkan Zinnur Büyükgöz; askeri alanda ve Hünkar Çayırı’ndaki Millet Bahçeleri kapsamında iki merkezi toplanma alanı oluşturulacağını, iki merkez arasında da alanlar tesis edileceğini, bu çalışmaların yaklaşık iki yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi. Büyükgöz ayrıca Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde ilk etapta 30, ikinci etapta 100 kişilik gönüllülerden oluşan kurtarma ekibi kurulacağını, bu sayının önümüzdeki süreçte daha da artması için 50’yi aşkın kişinin çalıştığı işyerlerinden de alınacak destekle hareket edileceğini dile getirdi.
17 GÜNDEM MADDESİ 
17 gündem maddesiyle toplanan mecliste Çayırova’da belediyeye ait bir taşınmazın İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi, Balçık’ta üç parsele dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, sözleşmeli personele dair ücret ve ek ödemeler ile birim müdürlüklerine dair çalışma yönetmelikleri oy birliğiyle kabul edildi. Akviran ve Balçık’ta imar plan değişiklikleri, Eskihisar Muhtarlık binasının üç yıl süreyle muhtarlığa tahsisi, Köşklüçeşme’de belediyeye ait taşınmazın İSU’ya tahsisi de oy birliğiyle onanırken yapı kayıt belgesi alan 67 parsele ilişkin teklifler Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Memur boş kadro derece değişikliğine dair önerge de oy birliğiyle onaylandı.
ORHAN VE KURAL DA İZLEDİ 
Gebze Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’nin revizesi ile belediyeye ait hesapları gelişigüzel hacizlere karşı koruyan teklif oy birliğiyle kabul edilirken imara dair üç ayrı dosya İmar Komisyonu’na havale edildi. Gebze Belediye Meclisi’nde mart ayı olağan toplantısının 03 Mart Salı günü saat 16.00’da gerçekleşmesi karara bağlandı. Meclis toplantısını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural da takip etti. 
METRO BİR YIL SÜREYLE EZİYET OLACAK 
Başkan Büyükgöz, CHP’li meclis üyesi Şahin Yılmazel’in hafta içinde metro inşaatında dinamit patlatılmasından ötürü halkta kısa panik oluştuğunu hatırlatması üzerine Bakanlık tarafından sürdürülen projede Büyükşehir Belediyesi’nin de tasarrufu olduğunu, dinamit patlatmanın uyarılı yapıldığını ancak konuyu aktaracağını söyledi. Büyükgöz ayrıca metro istasyonlarında havalandırma çalışmaları nedeniyle Fatih Devlet Hastanesi, Akse Sapağı, Kent Meydanı gibi durakların olduğu yerlerde yaklaşık bir yıl süreyle trafik sorunu yaşanacağını kaydetti.
İYİ PARTİ ÇÖP İHALESİNİ SORDU 
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü çöp ihalesini yeniden gündeme getirerek ihaleyle ilgilenen 19 firmadan ikisinin teklif verdiğini, bu iki firmanın birbiriyle kardeş konumunda olduğunu, ihale tutarının 28-30 milyon TL’den 68 milyon TL’ye çıktığına dair duyumlar aldıklarını kaydetti. Elüstü ayrıca ihaleye dair beleyenin beyaz masa birimine yaptıkları yazılı başvuruya yanıt alamadıklarını söyledi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, “İki firmanın kardeş olduğunu söylemek farklı, ispatlamak farklı” derken gereken yanıtın yazılı olarak verileceğini dile getirdi. (Haber Merkezi)

akp-006.jpgbasciftci.jpgiyi-parti-006.jpgmhp-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.