İki önemli madde meclisten geçti

İki önemli madde meclisten geçti

Çöp Bertaraf tesisi için ÇED raporunun hazırlanması, ihaleye çıkılması için başkana yetki verilmesi ve Uluslararası Fuar Merkezi’nin yeniden yapılması için Kartepe’de 321 dönüm arazinin alınması meclisten geçti.

Büyükşehir’in ekim ayı meclisinin ikinci oturumunda Çöp Bertaraf tesisi için ÇED raporunun hazırlanması için ihaleye çıkılması için başkana yetki verilmesi ve Uluslararası Fuar Merkezi’nin yeniden yapılması için Kartepe’de 321 dönüm arazinin alınması meclisten geçti.

 

Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumundan sonra 15 dakika ara verilerek ikinci oturum yapıldı. Gündemde yer alan Çöp Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için Fizibilite Raporunun ve Uygulama Projelerinin Hazırlanması ÇED Kararının Alınması Hizmet işi ihalesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ve Uluslararası Fuar Merkezinin yıkım kararı görüşüldü. 10 gündem maddesi üzerinde yapılan görüşmede CHP’liler ÇED ihalesi ve yıkım kararının komisyonlarda görüşülmemesine tepki gösterdi.

 

MECLİSTEN GEÇTİ

Meclisin ikinci oturumunun kendilerine bildirilmemesi nedeniyle muhalefet grupları tepki gösterdi. Mecliste Başiskele ve Darıca Belediyelerinin ek ödenekleri oy çokluğu ile geçti. Mali Hizmetler Daire Başkanlığının bütçe aktarma talebi de oy birliği ile kabul edildi. CHP Grubu, Çöp Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için Fizibilite Raporunun ve Uygulama Projelerinin Hazırlanması ÇED Kararının Alınması Hizmet işi ihalesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi için meclise bilgi verilmesini istedi. CHP Grubu tesisin Kandıra’da yapılması ile ilgili doğru olup olmadığını sordu.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.