İki gerilimde biri kadın  dört kişinin üzerine yüründü

İki gerilimde biri kadın dört kişinin üzerine yüründü

GTO seçimlerinde binadan Çiler propagandasına tepki gösteren Mavi Liste’den Nurettin Adıyaman ile Fikri Şatır ile destekçi Adnan Karaman’ın üzerine yüründü. 9’ncu komitede Mor Beyaz listeye çizik atıldı. Nail Çiler, ekibinden Vildan Aydın’a patladı

Gebze Ticaret Odası’nın gergin geçeceği öngörülen meslek komitesi/meclis üyeliği seçimleri öngörüldüğü gibi gergin başladı. İlerleyen süreçte duruldu..

Kesin bilgiye göre;

Bilindiği üzere Gebze Ticaret Odası seçimlerinde başkanlığın günümüz itibariyle tek adayı, GTO Başkanı Nail Çiler komite seçimlerinde, “Mor beyaz” liste ile yarışıyor. 42 komiteden 10 kadarında ise mavi liste de var.

Bugün sabah saatlerinde oda binasının hoparlöründen, “Gebze Ticaret Odası seçimlerimiz Gebzemiz’e yakışır bir şekilde, mor beyaz bir şekilde devam ediyor. Sizlerden ricamız ilk önce kayıt bankosundan hangi komitede oy kullanıp hangi numaralı sandıkta oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz” anonsu yapıldı.

Anonsun ikinci bölümünden duyurulduğundan sebep, komite sayısının 25’den 42’ye çıktığı GTO’da üyelerin çoğunun hangi komitede oy kullanacağını bilmediği mikrofondaki uyarıyla da açığa çıktı. Bu sahada da gözlendi.

Öte yandan, “mor beyaz bir şekilde” vurgusuyla yapılan anonsta Çiler ve ekibinin GTO olanaklarıyla propaganda yaptığı tespitinden esasla 19 ve 41 no’lu meslek komitelerinde Mavi Liste’den aday olan Nurettin Adıyaman tepki gösterdi. İddiaya göre; ilçe seçim kurulu başkanlığı da ekibin adaletsizlik olduğuna dair itirazını ret etti. O esnalarda ortam gerildi. Nurettin Adıyaman ile birlikte yine mavi liste 19 ve 41’nci komite adaylarından Ahmet Murat Nuhoğlu’nun, ekibin destekçilerinden Adnan Karaman’ın üzerine yüründü. Arbede kimi telefonlar tarafından kayda alınırken fiziki temaslar da gözlendi. Bu gerilim daha büyük bir kavgaya dönüşmeden atlatıldı. Gazetemiz Nurettin Adıyaman’a ulaştı. Adıyaman itiraz ettiğini de, arbedeyi de doğruladı ancak gereken açıklamayı yarın (05 Ekim Çarşamba) yapacağını söyledi.

Günün ikinci şiddet girişim vakası ise daha ilginç oldu.

Henüz kesinleştirilemeyen ancak hayli ciddi iddialara göre..

9’ncu komitede, Mor Beyaz Liste’de yer alan iki firmanın üzeri çizildi. Gebze Ticaret Odası Başkanı ve başkan adayı Nail Çiler, “Bana rağmen nasıl olur böyle bir şey” diye agresif bir tepki gösterdi.

 

Bu dönemde meclis üyesi olan ve ancak bugünkü listede yedek sırada yer alan Vildan Aydın'a Nail Çiler tepki gösterdi. 

 

Gerilim sonrası oda binasından ayrılan Vildan Aydın soluğu en yakınındaki Faruk Güllüoğlu Restaurant’ta aldı. Duyum üzerine Aydın’ın yanına gittik ancak açıklama yapmayacağını söyledi. Fotoğrafının da çekilmesine izin vermedi ve Güllüoğlu’ndan ayrıldı…

 

nurettin.jpgNurettin Adıyaman

 

2-vildan-aydin-an-aydin-ozer-elektrik.jpgVildan Aydın

 

3-adnan-karaman.jpgAdnan Karaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.