İki berberde korona çıktı, 170 kişi karantinaya alındı

İki berberde korona çıktı, 170 kişi karantinaya alındı

Berberlerin açılmasının ardından ilk vaka Kullar ve Vezirçiftliği bölgesindeortaya çıktı. İki berberin bölgede yapılan testleri pozitif çıkınca temaslıoldukları 170 kişi de ev karantinasına alındı. Karantinaya alınanlaraönümüzdeki hafta test yapılacak.

Koronavirüsün yayılmasında en riskli alanlardan biri olan berberler 1,5 aylık kapanışın ardından 11 Mayıs’ta tekrar açıldı. Sıkı önlemler altında açılan berberlerde ilk kötü haber Başiskele bölgesinden geldi. Kullar ve Vezirçiftliği bölgesinde bulunan iki berberin koronavirüs testi pozitif çıktı. Berberlerin temas ettiği 170 kişi ise karantinaya alındı. İki bölgedeki berberlerin dükkanları da kapatıldı.

YAYGIN TESTTE ORTAYA ÇIKTI

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından berberler başta olmak üzere birçok iş yerinin açılmasıyla esnaara yönelik de test yapılmaya başlandı. Özellikle birden fazla vakanın olduğu bölgelerde yaygın hizmet veren esnaara da test yapılması istendi. Kullar ve Vezirçiftliği’ndeki iki berber vakası bu çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. İki berber, testlerinin pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alındı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TEST YAPILACAK

Berberlerin temaslı olduğu 170 kişi ise evlerinde karantinaya alındı. 170 kişiye önümüzdeki hafta evlerinde test yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü berber ve vatandaşa yoğun hizmet veren işyerlerinde çalışanlara ve esnaara da test yapmaya başladı. Özellikle vaka yoğunluğu olan bölgelerde esnaara test yapılacak. Bu çalışma ile esnaardan vatandaşa virüs bulaşmasının da önüne geçilecek. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.