İki aylık Çinli Oppo sendikalı işçiyi tabelayı dahi asmadan attı

İki aylık Çinli Oppo sendikalı işçiyi tabelayı dahi asmadan attı

Tuzla’nın İstasyon Mahallesi’nde şubatta üretime başlayan yüzde 100 Çin sermayeli Oppo’da Türk Metal örgütlenmesi esnasında beş, örgütlülüğü sonrası iki işçi çıkartıldı. Üstelik henüz tabelasını daha asmadan..

Ülkemizde dünden bugüne iktidarlar tarafından yere göğe sığdırılamayan, ekseri hiçbir yeni yatırımı olmadan var olan yerli ve milli sanayiye çoğunluk hisseyle ortak olan veya zaten var olan fabrikalarda konuşlanan, İstanbul Ticaret Odası’nın, ‘Bizde işçilik ucuz. İki konut alana vatandaşlık da veriyoruz’ diye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin utanç verici bir çağrısına maruz kalan yabancı sermaye Tuzla’da da yatırım için niye ülkemizi tercih ettiğini bir kez daha teşhir etti.

SANKİ MUZ CUMHURİYETİ!

Ucuz işçilik ve sendikal örgütlenmeler sonrası tutumlarıyla ülkemizin Anayasasını çiğnemelerine karşın ülkeyi yönetenlerin seyri sürdürmesi, öncelikli tercih sebepleri arasında kendisini aleni belli ediyor. Ülkemizde yabancısı yerlisiyle sermaye memleketi adeta **Muz Cumhuriyeti gibi görüyor.

OPPO TOPLAM YEDİ İŞÇİ ÇIKARTTI

İstanbul’un Tuzla İlçesi İstasyon Mahallesi’nde eski bir fabrika binasında şubat ayının başında üretime başlayan yüzde 100 Çin sermayeli telefon üreticisi Maxreal Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iştiraki Oppo’da da sendikal örgütlülüğün sürdüğü zamanda beş, çoğunluğun edinilmesinin ardından iki kişi çıkartıldı.

oppo-16.jpg

Oppo'nun fabrika binasına henüz tabelasını da asmadığı görüldü.

BÜYÜK EYLEM BUGÜN

 

oppo-9.jpg

Türk Metal Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin örgütlendiği; Kartal ile Darıca arasındaki yedi İstanbul ve Kocaeli ilçesinden çoğunluğu kadın 358 işçinin çalıştığı işyerindeki işten çıkartmalara karşı dün (23 Mart Salı) gündüz vardiyasının işten çıkışı esnasında uyarı mahiyetli bir eylem gerçekleşti. Bugün (24 Mart Çarşamba) 15.30-16.00 sularında Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar’ın katılımıyla geniş katılımlı, kitlesel bir basın açıklaması gerçekleşecek.

ÜÇ ŞUBEDEN ORTAK EYLEM

 

oppo-5.jpg

-                                                     Soldan sağa- Mustafa Teke, Serkan Gül, İsmail Çiçek

Dünkü eyleme Türk Metal’in İstanbul Anadolu Yakası, Gebze 1 No’lu ve Gebze Dilovası Şube Başkanları Serkan Gül, Mustafa Teke ve İsmail Çiçek ile her üç şubenin yöneticileri, şubelerin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve çıkartılan işçiler katıldı.

oppo-14.jpg

Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yusuf İkisivri eylem esnasında ekseri fabrika çalışanlarına seslenerek mücadeleyi sürdürmelerini, sendika olarak daima yanlarında olduklarını anons etti.

ÇOĞUNLUK EDİNİLDİ

 

oppo-22.jpg

 

Türk Metal Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Serkan Gül gazetemize yaptığı değerlendirmede iki ay önce üretime başlayan fabrikada örgütlenme çalışmalarına 1.5 ay önce başladıklarını,

 

oppo-24.jpg

 

çoğunluğu sağlamalarının ardından 19 Mart Cuma günü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurduklarını ve yetki belgesini aldıklarını belirtti.

PERFORMANS ÖDÜLLÜ

“DÜŞÜK” PERFORMANSLILAR!

 

oppo-12.jpg

İşverene bildiride bulundukları 23 Mart Salı (dün) günü iki kadın çalışanın çıkartıldığını kaydeden Başkan Serkan Gül, yetkiyi edinmeden önceki süreçte de beş işçinin performans ve deneme süresi bahanesiyle çıkartıldığını, aynı kişilerin daha öncesinde performanslarından ötürü parayla ödüllendirilen işçiler olduğunu söyledi.

90 SAAT MESAİ VE PRİM

DAHİL: 3 BİN 600 TL

 

oppo-15.jpg

 

Oppo’da tamamı 1.5 – 2 aylık işçiler olan Yaprak Küçük ve Burcu Seçme sendikanın çoğunluğu edinmesinin ardından; Sedat Oran, Doğukan Yalçın, Emrah Yağmur, Onur Acun ve Muhammed Ali Göksu ise örgütlenmenin sürdüğü zaman diliminde işten çıkartıldı. İşçiler her gün mesaiyle birlikte 12 saat çalıştıkları, cumartesi günü de mesaiye kaldıkları işyerinde ayda 90 saati bulan mesai süreleri ve üretim primi dâhil 3 bin 300 – 3 bin 600 lira aralığında maaş aldıklarını kaydetti.

** Muz Cumhuriyeti: “Uluslararası politikada siyasi açıdan istikrarsız, ekonomik açıdan bir ya da birkaç tarımsal ürünün üretimine ve ihracatına bağımlı ve genellikle yolsuzluklarla iç içe küçük bir seçkinler grubu tarafından yönetilen ülkeleri küçümseyici anlamda kullanılan bir siyasi terim.”

 

 

Pimsa’da işçiler “eşine söyleyince”…

Şimdilik 3’ü işsiz, 15’i ücretli izinde!

 

** Türk Metal Gebze 1’in örgütlendiği Pimsa’da, “Eşine bile söyleme” kuralı bozulunca işveren çoğunluğa ramak kala fark etti. 22 Mart’ta üç işçi atıldı, 23 Mart’ta 15’i 17 Mayıs’a kadar ücretli izinde. 50 taşeron işçi, kadroya alındı

 

https://www.gebzehaber.net/pimsada-isciler-esine-soyleyince-simdilik-3u-issiz-15i-ucretli-izinde-71675h.htm

**

 

Aileye Bakanın Dikkatine: Bir

çocuklu Uysal çiftçi işsiz ve izinde

 

** Pimsa Otomotiv’de sendikayı ramak kala fark eden işverenin çıkarttığı ve ücretli izne yolladığı işçiler arasında bir çocuklu Hatice – Murat Uysal da var. Murat işsiz, Hatice izinde! İlgili bakanın bakmayı bırakıp Bakanlık yapması bekleniyor

 

https://www.gebzehaber.net/aileye-bakanin-dikkatine-bir-cocuklu-uysal-ciftci-issiz-ve-izinde-71676h.htm

 

 

oppo-1.jpg

oppo-4.jpg

oppo-8.jpgoppo-10.jpgoppo-11.jpgoppo-13.jpgoppo-17.jpgoppo-18.jpgoppo-19.jpgoppo-20.jpgoppo-7.jpgoppo-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum