İGSAŞ ve  KOÜ  iş birliği protokolü

İGSAŞ ve KOÜ iş birliği protokolü

İGSAŞ ile Kocaeli Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşmayla iki kurum arasında bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanında ortak projeler yürütülecek. Bu iş birliğiyle aynı zamanda ülkenin ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor.

Gübre sektörünün önde gelen firmalarından İGSAŞ, nitelikli iş gücünün kazandırılması ve sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi ile üniversite-sanayi iş birliğinde bir çalışma başlattı. İki kurum arasındaki iş birliği protokolü, 9 Kasım 2023 tarihinde İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından imzalandı.
Kocaeli'de gerçekleştirilen protokol töreni; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, SEM Müdürü Prof. Dr. Arif Özkan, TTO Müdürü Doç. Dr. Mihriban Civan, Dr. Bahar Kutluk ve İGSAŞ yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İki kurum arasında yapılan protokolde, Ar-Ge çalışmalarına akademik destek sağlanması, ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesinin yanı sıra araştırma sonuçlarının ortak kullanımı, üniversite ve sektör temelli çalışmalar gerçekleştirilerek karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, öğrencilere staj imkânı, İGSAŞ çalışanlarına yüksek lisans ve doktora imkânı sunulması amaçlanıyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.