İftiralar beni mücadelemden vazgeçirmeyecek

İftiralar beni mücadelemden vazgeçirmeyecek

CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi, Zinnur Büyükgöz’ün Balçık’tan Hasköy Sanayi Sitesi için yer istediğine dair iddiasını yalanlayıp, “İftiralar beni mera alanının sanayiye çevrilmesine karşı mücadelemden vaz geçirmeyecek“ dedi

Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Balçık’tan Hasköy Sanayi Sitesi için yer istediğine dair iddiasını yalanlayıp, “İftiralar beni mera alanının sanayiye çevrilmesine karşı mücadelemden vaz geçirmeyecek“ dedi. Başçiftçi, CHP Gebze İlçe Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında, Belediye başkanının bu söylemi, mera alanlarını korumak adına verdiğim mücadeleyi değersizleştirmeye yönelik iftira niteliğinde sözler olup, mera alanının sanayiye çevrilmesine imara açılmasına dünde karşıydım, bugünde karşıyım ve her zamanda karşı olacağım” diye konuştu.

TAMAMEN ASILSIZ

Gebze Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısı birinci oturumunda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir süre önce Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla kendisine gerçekleştirdiği ziyarette söylediğini iddia ettiği cümlelerin tamamen asılsız olduğunu kaydeden Halil İbrahim Başçiftçi, “Maalesef; sanayiye çevrilen Balçık Mera alanından şahsım adına yer istediğime dair bir takım kötü niyetli iddia ve söylemlere dayanak alınmıştır” dedi. Başçiftçi o görüşmeyi şöyle izah etti:

SANAYİNİN TRAFİK SORUNU

“KBB Başkanı’nın sanayiyi ziyaretinde yapılan toplantıya Hasköy Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı olarak katılmıştım. Bu toplantıda sanayide bulunan üye ve çalışan arkadaşların sorunları konuşulmuştu. Bu sorunlar içinde en önemlisi sanayinin tek giriş çıkışı olması nedeniyle Terminal Caddesi’ndeki trafik ışıklarından sanayi yoluna girişte trafik sorunu yaşandığı dile getirilmiştir. Bunun üzerine KBB Başkanı’nın ulaşım dairesine verdiği talimatla bir ulaşım planı düzenlemesi yapılması istenmiştir.

Ulaşım dairesi bir proje hazırlayarak Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tanıtım programı yaptı. Bu toplantı sonucu ufak tefek değişiklikler yapılarak sanayiye ikinci bir çıkış yerinin düzenlenmesi yapılmasına karar verildi.

REFÜJE İTİRAZ EDİLDİ

Bu planın uygulanmasına başlandığı bir cumartesi günü ekip şefi Yakup Akyüz beni arayarak Terminal Caddesi’nden sanayiye giden 1180 Sokak’ın ortasından yapılacak olan refüje, bu yola cephe dükkânların izin vermediğini bildirdi. Bende kooperatif başkanı sıfatımla burada yaşanan trafik sorununu Gebze Belediye Başkanı ile görüşmek için randevu aldım.

TAKAS YOLUYLA ALTERNATİF YER

Trafik sorunu için belirlenen ikinci çıkışta KBB ekiplerinin çalışmakta olduğu Terminal Caddesi’nden sanayiye giden yolda çalışma yapılmadığı konuları hakkında görüşmeler yaptım. Bu görüşme esnasında sanayinin diğer sorunları hakkında da görüş alışverişi yapıldı. Sanayide çalışan üyelerin sanayi alanının yeterli gelmediği, trafik sorunlarının arttığı, sanayinin şehir merkezine yakınlığı da göz önüne alınarak yeni planlama yapılan bölgelerden takas yoluyla yer verilmesinin de bir alternatif olarak düşünebileceğini dile getirdiklerini kendisine söyledim.

BALÇIK’IN BAHSİ DAHİ GEÇMEDİ

Bu çerçeve dışında kendisi ile herhangi bir konuşmam olmadı. Görüşme esnasında Balçık Mahallesi planlama alanında yer alan, meradan sanayiye çevrilen alan ile ilgili ne şahsım adına ne de başkanı olduğum sanayi sitesi adına yer verilmesi talebim olmadığı gibi konuşmada bu alanın bahsi dahi geçmemiştir. Kaldı ki Hasköy Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alan Balçık Planlama Bölgesi’nde yer alan yerlerden daha merkezi, ulaşım imkanları daha iyi bir konumda yer almakta olup kıymet olarak daha değerli bir alandır.

ABESLE İŞTİGAL

Balçık Mahallesi planlama bölgesinde yer alan alanın sanayiye çevrilmesine ilişkin planlara KBB Meclis Üyesi sıfatıyla şerh veren, planlar askıya çıktığında CHP İlçe Başkanım ve Grup Başkanım Gökhan Orhan ve Grup Başkanvekilim Saide Arslan Çalışkan ile birlikte askıya çıkan planlara itiraz eden, itirazın KBB Meclisi tarafından reddi üzerine planların iptali için dava açan biri olarak mera alanından yönetim kurulu başkanı olduğum sanayi sitesine yer verilmesini talep ettiğimi iddia etmek abesle iştigaldir. Belediye başkanının bu söylemi, mera alanlarını korumak adına verdiğim mücadeleyi değersizleştirmeye yönelik iftira niteliğinde sözler olup, mera alanının sanayiye çevrilmesine imara açılmasına dünde karşıydım, bugünde karşıyım ve her zamanda karşı olacağım. Bu iftiralar beni mücadelemden vazgeçirmeyecektir.

İFTİRA SİYASETİ

Sayın Belediye Başkanı meclis toplantısında meclis üyesi Kayhan Özler’in gündeme taşıdığı konu ile ilgili bilgi sahibi olmamasından kaynaklanan yönetici zafiyetini perdelemek adına, kendisi ile Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla yaptığım görüşmeyi çarpıtarak iftira siyaseti yapmıştır. Öte yandan Hasköy Sanayi Sitesi Başkanı sıfatımla yaptığım bir ziyareti CHP’ye mal etmesi de, o ziyareti meclis toplantısında konudaki zafiyetini perdelemek adına çarpıtarak, şahsıma iftira atarak aktarması da kendisine yakışmamıştır.

TEK İTİRAZ SAHİBİ DEĞİLİM

Öte yandan Balçık Mahallesi’ndeki mera alanının sanayiye dönüşmesine yönelik itiraz CHP içinde sadece şahsıma ait değildir. Konu KBB İmar Komisyonu’nda gündeme geldikten sonra komisyonda ilk itiraz imar komisyonu üyemiz Orhan Tanış tarafından yapılmıştır. KBB Meclisi’nde CHP Grubu’nun tüm üyeleri planlara karşı ret oyu kullanmıştır. Gerek komisyon ve meclisteki, gerek askı sürecindeki itirazlarımız reddedilince konu şahsım ile birlikte Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilimiz Saide Arslan Çalışkan tarafından yargıya taşınmış olup yargı süreci devam etmektedir. CHP Meclis Grubu da bu süreci sonuna kadar takip edecektir.

HUKUKİ GİRİŞİMLER

Son olarak hakkımda ve dolaylı olarak aslında diğer belediye meclis üyelerini ve ilçe başkanımızı da kapsayan iftira ve karalamalara karşı da gereken tüm hukuki girişimler tarafımdan yapılacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.