İddialarını ispatlasınlar istifa ederiz

İddialarını ispatlasınlar istifa ederiz

Çayırova Belediye Meclisi CHP Üyesi Halis Koç kızı Sinem Koç Eren’in oy pazarlığı ile İzmit Belediyesi’nde işe alındığı iddiasını yalanladı: İspatlasınlar istifa ederiz

Çayırova ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri CHP’li meclis üyesi Halis Koç, kızı Sinem Koç Eren’in İzmit Belediyesi’nde; CHP İl Başkanlığı seçiminde Özgür Yıldızlı’yı destekleme pazarlığı sonrası Fatma Hürriyet Kaplan tarafından işe alındığına dair iddialara sert bir dille yanıt verdi. Halis Koç iddia sahiplerini iddialarını ispata davet edip, “CHP İl Başkanlığı seçiminde iş karşılığı kızım Sinem'in oy verdiğini İspatlamayan namerttir, şerefsizdir..haysiyetsizdir..
Bu onursuzca algıyı yapanlar, Kamuoyunu yanıltanlar şayet iddialarını ispatlarlarsa hem kızım Sinem bulunduğu görevinden, hem de ben Çayırova Meclis üyeliğinden ve Kocaeli Büyükşehir meclis üyeliğimden istifa etmezsek namerdiz” dedi. Koç açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Çayırova belediye Meclis Üyesi Halis Koç'un kızını; İzmit Belediye Başkanımız Sn. Fatma Kaplan Hürriyet oy karşılığı işe almış; 2023' e girerken sözde çağ atlayan güzelim ülkemin haline bakar mısınız?

 

İŞ İLANI ÜZERİNE BAŞVURDU

Fikri hür, vijdanı hür, Atatürk milliyetçisi, vatanına, bayrağına bağlı kızım Sinem Koç Eren; 2012'de Ziraat Fakültesini bitiriyor, daha sonra yüksek lisansını yapıyor, Yurt dışında kendi imkânları ile yabancı dil eğitimini alıyor.

 

8 yıl işsiz kalıp, bu sürede kendi işimde geçici olarak yanımda zaman geçiren ve evliliğini gerçekleştiren Sinem; yıl 2020 İŞKUR’a başvurarak işsizlik maaşı aldığı sırada ; üyesi olduğu Ziraat Mühendisleri Odası’ndan, İzmit Belediye Başkanlığı’nın Ziraat Mühendisi alımı için iş ilanı görüyor.

 

KINIYORUM

Diğer meslektaşları gibi bir ay boyunca; belediye dışında oluşturulan 5 kişilik bağımsız sınav komisyonu tarafından yapılan yazılı, sözlü, yabancı dil sınavlarına giriyor.. hasbelkader diğer iki meslektaşı gibi kırsal kalkınmada taşeronda çalışmak üzere Ziraat Yüksek Mühendisi olarak işe alım yapılıyor..
 

Kısaca 8 yıldır işsiz olan ve yuvasını kuran, kendi alın teriyle, bilek gücüyle işe başlayan kızım Sinem ve benim ile ilgili mesnetsiz ve asılsız, astı astarı olmayan haberleri servis yapanları kınıyorum.

BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AÇIK
 

Tüm kamuoyu, şunu bilmelidir ki ; 27 yıl kamuda çalıştım, 2006’dan beri siyasetin içindeyim. Ailecek başımız hep dik, anlımız açık, hiç kimsenin önünde eğilmedik. Doğru bildiklerimizden asla taviz vermedik. Siyasettede hep cesur yüreklilikle yanlışın karşısında oldum. İşçinin, emekçinin hakkını hep korudum. Ülkemin menfaatlerini hep ön planda tuttum.

 

İSTİFA ETMEZSEK NAMERDİZ
 

CHP İl Başkanlığı seçiminde iş karşılığı kızım Sinem'in oy verdiğini İspatlamayan namerttir, şerefsizdir..haysiyetsizdir..
Bu onursuzca algıyı yapanlar, Kamuoyunu yanıltanlar şayet iddialarını ispatlarlarsa hem kızım Sinem bulunduğu görevinden, hem de ben Çayırova Meclis üyeliğinden ve Kocaeli Büyükşehir meclis üyeliğimden istifa etmezsek namerdiz.

TEK SATIR YAZMADILAR


Bu algıyı yaratanlar, bu asılsız haberleri yapanlar; geçtiğimiz aylarda Çayırova'da Cumhur ittifakının her meclis üyesine bir istihdam yaratıldığını Çayırova meclisinde dile getirdiğimiz halde, üstelik bunlar aynı mecliste el kaldırdıkları halde; neden yerel yandaş basında tek bir satır haber kamuoyuna aktarılmadı, düşündürücüdür.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.