İdam etmek yerine psikolojisini anlamalıyız

İdam etmek yerine psikolojisini anlamalıyız

Necmeddin Kuyucu davası sonrası yurttaş Abdulkadir Yardımcı, “İdam idam idam…” derken AKP Gebze Gençlik Kolları’ndan Emrah Göncü, “İdam etmek yerine, psikolojisini anlamalıyız” dedi

Şehit öğretmen Necmeddin Kuyucu cinayetinde karar duruşması, bilindiği üzere 20 Kasım Cuma günü gerçekleşti. Öğretmenini bıçaklayarak öldüren F.Ç’ye mahkeme tarafından 22 yıl ceza verildi

 

Karar duruşmasını yerinden takip eden gazetemiz/haber sitemiz konuya dair ilk haberini karar açıklandıktan hemen birkaç dakika sonra, telefonla aktarım üzerinden çok kısa bir özetle kamuoyuna duyurdu.

 

İkinci haberimiz.. abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı’nın haberiydi.

 

21 Kasım sabahı üçüncü haberimizde mahkeme tutanaklarını inceleyerek tüm detayları ile kamuoyunu bilgilendirdik.

 

https://www.gebzehaber.net/tasarlanmis-degil-spontane-cinayet

 

Devamında Kuyucu ailesinin üç avukatından ikisinin görüşleri, Kuyucu’nun üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen’in Gebze ve Kocaeli 1 No’lu şubelerinin sözlü ve yazılı değerlendirme ve tepkileri içerikli üç haberimiz yer aldı.

 

Dava sonuçları itibariyle aktif siyaset içinde yer alan ve geçmişte yer almış kişiler, bir avukat ve yurttaşlar tarafından da yorumlandı.

 

21 Kasım sabahı 04.30’a kadar olan sürece dair sosyal medya üzerinden yapılan tepkileri derlemeye çalıştık. Fırsat buldukça sonrakileri de değerlendirmeye çalışacağız…

 

abdulkadir-yardimci.jpg

 

Yurttaş Abdulkadir Yardımcı’nın “İdam idam idam… ‘Kısasta sizin için hayat vardır emri ilahisi derhal uygulanmalıdır” şeklindeki tepkisinin ardından..

 

Yardımcı’nın çözüm önerisini de konu edindiğini öngördüğümüz..

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanı..

 

AKP Gebze Gençlik Kolları üyesi (yönetimde de yer alıyor olabilir)

 

emrah-goncu.jpg

 

AKP Gebze Gençlik Kolları –adaylık ataması öncesi- başkan aday adayı Emrah Göncü’nün değerlendirmesi şöyle:

 

SİZ EĞİTİM CAMİASI OLARAK NE YAPTINIZ?

 

“Eğitim camiasını yasa boğan bu acı olay gerçekten çok üzücü. Necmeddin Kuyucu dedinmi aklıma o cenaze törenindeki minik yavrunun hıçkırıkları geliyor. Süreci başından itibaren haberlerden takip ediyorum. Birileri aileye sövüp sayıyor, birileri idam çığlıkları atıyor, Birileri kınayıp geçiyor. Peki, siz eğitim camiası olarak ne yaptınız? Başka Necmeddin Kuyucular ölmesin diye nasıl bir aksiyon aldınız?

 

EĞİTİM SİSTEMİNE DEĞERLERİMİZ EKLENMELİ

 

Kişinin ahlaki eğitimi evvela ailede başlar. Evet, ailenin sorumluluğu yüksektir ancak okullarda öğrenciye ne veriliyor? Sadece matematik fizik kimya vs. dersi anlatıp geçtiğimiz sürece bu gençlik toparlanmaz! Eğitim sistemine acilen değerlerimiz üzerine bir etki sağlanması gerekir.

 

Bu suçu işleyen 17 yaşındaki çocuğu idam etmek yerine oturup karşısına onun psikolojisini anlamak gelecek başka vakaların önüne geçmek gerekir.

 

Yoksa burada herkes yazar çizer. Buyurun en sonunda bende yazdım... Tekrar söylüyorum. Değerlerimizi gelecek nesillere aşılamak ailenin attığı temeli sağlamlaştırmak eksik ise tamamlamak görevimiz olmalı..”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.