İçtima gibi “rica”ya sert tepki: Zorbalık

İçtima gibi “rica”ya sert tepki: Zorbalık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 06 Ağustos’ta İzmit’te gerçekleşecek 10’ncu Açılış Bayramı’na “resmi program” olduğu gerekçesiyle Gebze Belediyesi’nin tüm personeli, “çağrı ve ricayla” taşınacak. CHP’den sert tepki geldi. Gökhan Orhan: Zorbalık

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 06 Ağustos Cumartesi günü İzmit’te gerçekleşecek 10’ncu Açılış Bayramı etkinliğine Gebze Belediyesi personelinin “çağrı ve rica” ile taşınması girişimine CHP Gebze’den sert tepki geldi.

 

Gebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarihinden 02 Ağustosm günü tüm birimlere gönderilen yazışmada şu görüşler yer aldı:

ictima-gibi.jpg

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli katılımıyla 06 Ağustos 2022 Cumartesi günü İzmit Milli İrade Kent Meydanı’nda saat 16.30’da yapılacak Belediyemizin faaliyetlerinin de içinde bulunduğu; Kocaeli’de ulaşımdan altyapıya, sağlıktan eğitime kazandırılan eserlerin açılışının yapılacağı “Açılış Bayramı”na resmi bir program olması münasebetiyle tüm personelimizin (Memur, işçi, sözleşmeli ve KHK’lı) eksiksiz katılımının gerçekleşmesi noktasında gerekli hassasiyetin sağlanması gerekmektedir.

 

Etkinlik alanına Belediyemizce ulaşım hizmeti sağlanacak olup, koordinasyonun eksiksiz yerine getirilmesi için Müdürlüklerde katılım sağlayacak olan personel sayısının ekte yer alan forma uygun olarak en geç 03 Ağustos 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne [email protected] mail adresi üzerinden bildirilmesi hususunu saygılarımla rica ederim.”

 

ORHAN: ÇÖKÜŞ DÖNEMİNİN KANITLARI

 

gokhan-orhan-007.jpg

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan söz konusu belgeyi sosyal medyadan paylaşıp şu değerlendirmede bulundu: “Çöküş döneminin kanıtları bunlar. Davaya gönül verenlerin, menfaatleri bitenlerin tükenmesiyle meydanları dolduramama korkusu, belediye personelini zorla partili Cumhurbaşkanının mitingine götürme çabaları bunlar. Bitiyor artık saltanatınız. Ekmeğinin peşinde olan insanlara zorla şuraya geleceksin demek zorbalıktır. Bunun önceki senelerde çok örneğini gördük. İmza attırılan, mitinge gitmediği için soruşturma açılan emeği çiğnenen insanlar gördük.

İnsanlar tıpkı bir köle yerine koyularak tabiri caizse 'şak şak' yapmaları için o açılışa katılmak zorunda bırakıldı. Şimdi de Gebze Belediyesi kimbilir ne karşılığında Gebze halkının kaynaklarını partili cumhurbaşkanına seferber ediyor. Çırpınmayın artık. Bittiğinizi, tükendiğinizi kabul edin.”

 

ÇALIŞMAYA MUHTAÇ, GÖRÜŞÜ FARKLI

İNSANA NASIL DAYATIRSINIZ?

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın paylaşımı sonrası parti tabanından ve vatandaştan tepkiler aynı mecradan ifade edildi. Bir kısmı özetle şöyle:

Ünal Karagül: ‘Gelen varsa buyursun otobüs kaldırılacak’ dese hadi anlarımda ‘Eksiksiz katılım gerekmektedir’ ne demek?... Çalışmaya muhtaç ama görüşü farklı olan insana nasıl böyle bir şey dayatırsınız?

İhsan Kır: Yazıklar olsun inşallah adalet yerini bulacak.

Hakan Öztürk: Emrivaki KPS sorularına kesin girmiş, bir yerlerden daha önce hatırlıyorum sanki.

Serdar Bankacı: Sultan Süleyman’a kalmayan bu memleket AKP’ye de kalmayacak beyaa…

Saide Arslan Çalışkan (meclis üyesi): Birim müdürleri ve personele gönderilen, personelin gelmeme ihtimalini üstü kapalı tehditle ortadan kaldırma adına programda belediye hizmetlerine ilişkin tesislerin açılışı yapılacak ve bu nedenle bu resmi program diyen, bu yazıyı tüm birim müdürlerine gönderen başkan ve başkan yardımcısı. Sözde resmi programınıza katılımı zorunlu tuttuğunuz personele, cumartesi yani tatil günlerinde çalıştırılmaları nedeniyle hafta tatili ödemesi de yapacak mısınız? Yapmazsanız emekçiye yazık, yapsanız 400 bin Gebzeli’nin emanetine ihanet. Hangisini tercih edeceksiniz. Emekciyi ezmeyi mi yoksa kamunun parasını partinizin çıkarları için harcamayı mı? Belediye personeline gönderdiğiniz bu yazı içeriği ile her ikisini de yapmaya uygun zihniyete sahip olduğunuz ortada zaten.

Yakup Yılmaz (eski ilçe başkanı): Bugün beni bizzat arayıp, ‘cumartesi iş yok. İsim listeleri verildi. Hepiniz geleceksiniz, izinler kaldırıldı’ türünden zorlamalar ile mitinge gitme mecburiyet haline gelmiştir. Gelinen nokta, yani sonun başlangıcı.

Erhan Bölük (meclis üyesi): Taşıma suyla değirmen dönmez, zorla …… davara gitmez! Giderse de davarı kurda yedirir…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.