“İçkili mekân sahipleri baskılara direniyor”

“İçkili mekân sahipleri baskılara direniyor”

 Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği üyeleri, içkili mekânlara yönelik uygulanan baskıların artası ile ilgili düzenledikleri basın...

 

Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği üyeleri, içkili mekânlara yönelik uygulanan baskıların artası ile ilgili düzenledikleri basın açıklamasında sonuna kadar direneceklerini söyledi. Şahabettin Bilgisu Caddesi Otel Asya karşısındaki Space Bar’da gerçekleşen basın açıklamasına; Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom ve dernek üyeler katıldı.

DENETLEMELERE KARŞI DEĞİLİZ

Eğlence yerlerinin içkili mekânlar olduğunu hatırlatan Tom, “Mülki amirliğin ve belediyenin denetim ve kontrol bakımından eğlence yerlerini disipline etmesi elbette doğru ve yerindedir. Fakat gelin görün ki kazın ayağı kimi zaman böyle olmamaktadır. Belediye ruhsat verdiği bu işletmeleri kırmızı bölge denilen bir alana toplamış bulunmaktadır. Dolayısıyla bu alan dışında yeni işletme açılmasına izin vermemektedir ya da Turizm Bakanlığı onayı olmaksızın yeni işletme açılmasına göz yummamaktadır. Eğlence yerleri denetimi ve kontrolü denetçiler ve kontrolörler açısından böylece oldukça kolaylaşmış olmasına rağmen, bu kolaylık olumlu değil olumlu yönde gelişmektedir” dedi.

MÜŞTERİLER TEDİRGİN OLUYOR

 

Mekânlarının günün her saati denetçiler tarafından basıldığını söyleyen Tom, “Sık sık müşterilerin en yoğun olduğu saatlerde denetimler yapılmakta, bu denetimlerde gürültü ölçümünden iş yeri açma kapama saatine, sigara yasağından sıhhi koşul denetimine, asayiş ve uyuşturucu sorgulamasından birçok şeye uzun uzun bakılmakta işletmeciler ve müşteriler tedirgin edilmektedir. Eğlence yerleri yatırımcıları olarak yaşadığımız bu sürecin giderek üzerimizde bir baskı oluşturmaktan öteye geçtiğini kamuoyunun bilmesini isteriz. İşin açıkçası içki satışı yapan büfe, bayii ve marketlerin henüz bir genelge ile bile düzenlenmediği bilinen sırf içti satışına getirilen satış zaman sınırlaması dolayısıyla başına gelenlerin aynen bizlerin de başına gelmesinden korkmaktayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.