İBB’ye iyi niyeti gündem “kışla” iken bozdu

İBB’ye iyi niyeti gündem “kışla” iken bozdu

Zinnur Büyükgöz, İBB’nin Gebze’ye bıraktığı köpekleri teşhir etti. Büyükgöz , “Arkadaşlarımız bunları yakaladıkları halde iyi niyet çerçevesinde basına, medyaya servis yapılmadı” dedi. İyi niyetin bitişi Gebze'nin kışlayı tartıştığı sürece denk geldi

2-750.jpg

 

Gebze’de gündem üstünlüğünü askeri kışladan sebep ana muhalefet ve muhalefete kaptıran iktidarın imdadına CHP’nin iki belediyesi, adeta yetişti. Gebze’de uzun süredir konuşulan; İstanbul’daki sokak köpeklerinin Gebze’ye bırakılması vakası belgelendi. Gebze Belediyesi bir numaralı zanlısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olan vakada zanlıya suçüstünü, Gebze gündeminin kışlaya kitlendiği zaman diliminde yaptı.

BASIN TOPLANTISINI BASIN

AÇIKLAMASINA ÇEVİRDİ

Geride kalan iki yıla yakın süreçte iki basın toplantısı düzenleyen Büyükgöz son basın toplantısından dört gün sonra; dün “ivedi” basın toplantısını tam başlarken basın açıklamasına çevirdi. Bu şekilde, “Soru almayacağının” sinyalini veren Büyükgöz, diğer sokak köpekleri vakasında dair iki soruyu ise ısrar sonrası kabul edip, birer kelimeyle yanıtladı.

TUTANAK TUTULDU

Gebze Belediyesi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri Balçık dolaylarında, Gebze’ye köpek bırakırken yakaladı. Ekipler durumu zabıta birimine bildirdi. Zabıta olay yerinde zabıt tuttu. Tutanak hazırlandı. Bu esnada video kaydına da yansıyan ikili diyaloglarda İBB aracı ile Kocaeli sınırlarına giren sürücünün sınır değiştirdiğinin farkına varmadığına dair söylemleri oldu.

DEFALARCA TEKRARLANDI. İYİ

NİYETLE BASINA SERVİS YAPILMADI

3-447.jpg

Büyükgöz basın açıklamasında, “Bizim bölgemize zaman zaman özellikle de CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından araçlarla hayvan bırakılıyor. Bizim arkadaşlarımız bunları yakaladıkları halde iyi niyet çerçevesinde basına, medyaya servis yapılmadı. Bu bir kez değil, defalarca tekrar edilen bir hadise.

BÖYLE PİŞKİNLİK YOK

Bir de pişkin pişkin, ‘Ben burayı İstanbul zannettim’ diye konuşuyor. Böyle bir pişkinlik olabilir mi? Siz bu hayvanları nereye boşalttığınızı, boşalttığınız o yerin hangi ilçe olduğunu bilmiyor olamazsınız. Dolayısıyla dışarıdan gelen hayvanları buraya boşaltıyorlar. Bu boşaltılan hayvanlar, kanun gereği buraya ait hayvan statüsünde değiller. Bunlar dışarıdan geldiler. Biz bu hayvanları alıp barınağa götürdüğümüz zaman onları bulundukları yerden almış sayılamayız.

O yüzden de biz dışarıdan gelen hayvanları alıp, eğer kısırlaştırılması gerekiyorsa kısırlaştırmaya götürüyoruz veya barınağa gitmesi gerekiyorsa barınağa götürüyoruz" dedi.

BİZE DE TEKİRDAĞ’DAN BIRAKIYORLAR

 

4-382.jpg

Sokak köpeklerini araçla getirerek, bölgeye bırakan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gebze Belediyesi ekiplerince cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, kendisini savunan İBB personelinin, bölgenin İstanbul sınırlarında kaldığını düşündüğü için köpekleri buraya bıraktığını söylediği anlar yer aldı. O esnada aynı ekiplerin Gebze ekiplerine, “Bize de Tekirdağ’dan, Çanakkale’den bırakıyorlar” diye konuştuğuna tanık olundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.