Hz. Mevlana geleneğe uygun şekilde anıldı

Hz. Mevlana geleneğe uygun şekilde anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslatının 748. yıldönümünde özel bir anma etkinliği düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslatının 748. yıldönümünde özel bir anma etkinliği düzenledi. “Yad-ı Mevlana”(Sema Mukabelesi) özel anma etkinliği Uluslararası Mevlana Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Hz. Mevlana’nın aslına ve geleneğe uygun şekilde anıldığı özel gecede konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Engin insan sevgisi ve hoş görüsü ile Mevlana sığınılacak bir liman, güvenilecek bir dosttur. İnşallah insanlık Mevlana’yı dahi iyi anlar” dedi.

 

mevlana-2.jpg

 

VATANDAŞLARDAN YAD-I MEVLANA’YA YOĞUN İLGİ

SDKM Büyük Sahne’de ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yad-ı Mevlana”(Sema Mukabelesi) özel anma etkinliğine Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Hz Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Neslipir Çelebi Sayar, Prof. Dr. İsmail Güleç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle SDKM Büyük Salon tamamen doldu. 

 

GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLENEN SEMA MUKABELESİ

Ardından, Uluslararası Mevlana Vakfı Tasavvuf Korosu sahnede ilahiler seslendirdi. Eserlerin seslendirilmesinin ardından Sema Mukabelesine geçildi. Sema Mukabelesine 20 kişiden oluşan Mevlevi dervişleri katılarak, semayı aslına uygun olarak icra etti. Manevi atmosferi son derece yüksek olan Sema Mukabelesi sırasında, SDKM Büyük Salonda duygusal anlar yaşandı. Vatandaşların bazıları gözyaşları içinde mukabeleyi takip etti.

 

mevlana-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.