Huzurlu Gönüller’e yurt için onay

Huzurlu Gönüller’e yurt için onay

Çayırova Belediyesi’nin meclis toplantısında Mahmut Efendi Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’na yurt yeri için onay verildi.

Gebze’de geçtiğimiz aylarda Gebze Belediyesi’ne ait araçla patates soğan sevkiyatıyla gündeme gelen, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen patates ve soğanların aktarıldığı öne sürülen Mahmut Efendi Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı’na Çayırova, Yenimahalle’de yurt yapması için yer tahsisinde bulunuldu. Belediye meclisinin aralık ayı olağan toplantısının altıncı gündem maddesinde bir imar plan değişikliği ile “Yenimahalle’de park ihtiyacının giderilmesi” ana gerekçesiyle yurt yapımına ilişkin projenin gerçekleşmesi için dernek mülkiyetindeki kesim için yurt onayı, oy çokluğuyla çıktı.

GEÇMİŞTE ACISINI YAŞADIK

CHP’li meclis üyesi Salih Işık önergenin görüşüldüğü esnada söz alıp herkesin, her yerde yapmasına imkan verilmemesi gerektiğini kaydetti. Işık, “Plan, plan bütünlüğünü korumak için yapılır. Konut amaçlı yerlerde dini motifler içerisinde eğitim alanı yapılmasına karşıyız. Geçmiş dönemlerde bunların acısını, sizlerin yüzünden bizler yaşadık. FETÖ gibi terör örgütü konumundakilere zemin hazırlanmıştı, dernek adı altında bir yapıya meydan açmamak gerekiyor” dedi.

AH VAH DEMEMEK İÇİN

Bu tür eğitim kurumları yapılacaksa Diyanet İşleri Bakanlığı marifetiyle yapılması gerektiğini savunan Işık, “Eğer kişilerin, şahısların, vakıfların, derneklerin yapacağı noktaya getirirseniz, önünü alamayacak noktaya getirirsiniz. O yüzden, bu tür derneklere tahsis doğru olmayacaktır. Bunu uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Şu anda bu derneğe çok yakın olabilirsiniz. Yarın kontrol edilemez bir noktaya geldiğinde ondan sonra, ‘Vah vah’ dememek için bu tür planlarda, plan bütünlüğü bozulmamalı” diye konuştu.

TOPLUMUN NE İSTEDİĞİNİ ANLAYIN

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise, “Partiniz nezdinde söyleyeceğim. Bir siyasetçi olarak içler acısı durumdasınız. Son iki üç senedir bir düşünce değişikliğinde olduğunuzu söylediniz ama eylemleriniz, söylemleriniz çok farklı. Sizi, bu toplumun ne istediğini anlamaya davet ediyorum sizi. Burada resmi olarak bir cemaat değil, bir dernek var. Ve bu dernek bildiğim kadarıyla ilgili kurumlardan izin almış bir dernek. Esas değerli olan ise, Yenimahalle’de park alanı kazandırıyoruz. Bu kaçınılmaz bir fırsat. Bir kez daha düşünmeye davet ediyorum sizi. Yeşil alan üretiyoruz. Bir derneğin talebini, kamunun kazancı olacak şekilde yerine getiriyoruz” dedi. 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.