Hürriyet: Ya veto edeceğiz ya olağanüstü toplayacağız

Hürriyet: Ya veto edeceğiz ya olağanüstü toplayacağız

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT’li işçilerin tazminatlarını ödemek üzere satışı gerçekleştirilmek istenen arazi ile ilgili AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ederek kararı veto edeceklerini ya da meclisi olağanüstü toplayacaklarını belirtti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT işçilerinin tazminatlarının ödenmesi için arazi satışının yapılması konusunda ısrarcı olduklarını ifade ettiği açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Burada emekçilerle dalga geçercesine, keyfi ve sorumsuz bir davranış görüyoruz. Biz bu kararı tekrar meclise iade edeceğiz. EYT tazminatları konusunda bu arazinin satışıyla alakalı kararlıyız. Bir an önce bu kaynağı yaratmaya ihtiyacımız var. Bir an önce işçilerin bu tazminatlarını ödememiz gerekiyor. Giderek tıkanıyoruz.

“AKP’Lİ BELEDİYE OLMADIĞIMIZ İÇİN Mİ CEZALANDIRILIYORUZ?”
AKP’li belediye olmadığımız için mi böyle cezalandırılıyoruz ya da çifte standarda uğruyoruz? Kendi belediyelerinde hiçbir şart koşul gözetmeksizin çat çat her şeye el kaldıran anlayış bize bir dünya yanlış ve yalan bilgiyle hesap sorarken ve biz her şeyin hesabını verirken hala daha yetki vermiyoruz demek keyfi ve siyasi bir davranış. Siyaseten zarar verme kastı içeren bir davranış. Bizi başarısız kılıp halk önünde de üzerinde sürekli tepinerek bir siyasi ikbal elde etmek üzere yapılmış bir davranış.

“İŞÇİLER PARALARI ERİMEDEN HAKLARINI ALMALILAR”
Bu kararı ya veto edeceğiz ya da bayramdan önce meclisi olağanüstü toplayacağız. Şu anda arkadaşlarımla üzerinde konuşuyoruz. Bu EYT tazminatları için getirdiğimiz arazi satışı maddesinin geçmesinde ısrarcıyız. Bu konuda tüm AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ediyorum. İşçilerle alay etmeksizin mağdur etmemelerini diliyorum. Bütün işçi kardeşlerimizin de gerçekten bu ödemelerini bir an önce paraları erimeden almalarını istiyorum.

“ARKA KAPIDA HAKLISINIZ DİYENLERİ SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUM”
Buradan özellikle MHP’li meclis üyelerine bir lafım var. Daha ilk mecliste şunu demişlerdi: Biz yapıcı muhalefet yapacağız. Her ne kadar Cumhur İttifakı olsak da halk yararına bir teklif geldiğinde biz evet deriz dediler. Ama 4 yıl geçti. 4 yıllık süreçte kamu yararına ne varsa her şeye hayır dediler. Hiçbir şeye evet demediler. Nedenini sorduğumuzda da grup kararı dediler. Yapıcı muhalefet bu değil. Bu resmen belediyenin çalışmaması, belediyenin başarısız olması adına yapılmış ve kişileri, emekçileri düşünmeden alınmış karar. Arka kapıda ‘Ya başkanım burada haklısınız, buna ihtiyaç var ve evet denmesi gerekiyor ama ne yapalım?’ diyen arkadaşları sorumluluğa davet ediyorum. İşçi umurlarında mı? Yeter ki belediye ve başkan hırpalansın. Yeter ki biz buradan gazetelere kocaman kocaman manşet attıralım diyerek yapılan planlı, sinsi kararlar. 4 yıldır laf ebeliğiyle uğraşıyoruz.

TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.