Hürriyet, "Maaşlar tıkır tıkır yatıyor"

Hürriyet, "Maaşlar tıkır tıkır yatıyor"

İzmit Belediyesi'nde çalışan işçilerin, maaşlarını geç aldığı ve bu nedenle belediyede büyük sıkıntılar yaşandığı iddiaları ile bazı yayın organlarında yapılan haberler üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. İddiaların asılsız olduğunu belirten Hürriyet, "Görev süremiz boyunca işçilerimizin maaşlarını tıkır tıkır tam gününde ödedik çok şükür" ifadelerini kullandı.

Bazı yayın organları tarafından İzmit belediyesi'nde çalışan personeli maaşının gününde ödenmediği ve bu nedenle sıkıntıların yaşandığı iddiaları ile ilgili yapılan haberler üzerine, İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu.

HAYAL GÜCÜNE YENİLEN HABERCİLİK

Başkan Hürriyet,sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı. "Görev süremiz boyunca işçilerimizin maaşlarını tıkır tıkır tam gününde ödedik çok şükür.Buna rağmen bazı internet sitelerinde yayınlanan aksine haberleri de görüyoruz ve sadece gülüp geçiyoruz çünkü KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAYAN bu haberlerin amacının ne olduğunu biliyoruz ve herkes artık alıştı bu tarz haberlere.Bir türlü algıyı yönetemeyince daha da süslemeler yapmaya başladılar. Aracımı da alet etmişler haberlerine???? Ama HAYAL GÜCÜNE YENİLEN BİR HABERCİLİK yapmış arkadaşlar.

MÜTHİŞ BİR KURGU

Akşamdan beri belediyenin önünde park halinde bulunan aracıma da bakarak çok büyük sorun varmış da başkan da çok erken saatte belediyeye gelmiş gibi müthiş bir kurgu yapmışlar. Algıyı yönetmek için magazin gibi süslemek gerek tabiki. Ama yine bilemediler. Aracım geceden itibaren belediye önündeydi. Ben dışarıdaki bir programdaydım ve başka bir araçla belediyeye geldim.

GÜNÜ GÜNÜNE YATIYOR

İzmit Belediyesi olarak çalışanlarımızın haklarına olan saygımızı her zaman en üst düzeyde tutuyoruz. Maaş ödemeleri; yasal düzenlemelere ve işçi-memur haklarına uygun bir şekilde günü gününe ve düzenli olarak yapılıyor. Çalışanlarımızın emeklerini karşılıksız bırakmak gibi bir anlayışı kesinlikle benimsememiz mümkün değildir.

Ancak belirli medya kuruluşlarının ve haber sitelerinin bu tip algı haberlerini sıklıkla yapması, medya etik anlayışına dair kuşkularımızı güçlendiriyor.

GAZETECİLİK ETİK DEĞERLERİ UYGUN YAPILMALI

Unutulmamalıdır ki, gazetecilik etik değerlere uygun olarak gerçekleri yansıtmalı ve toplumu doğru bilgilendirmelidir. Bu tür haberlerle hem okuyucular hem de belediye olarak bizim güvenimiz sarsılmaktadır. Medyanın bu güveni tesis etme sorumluluğunu hatırlatmak istiyoruz.

Dürüstlük, şeffaflık ve etik değerlere uygunluk, toplumun güvenini inşa etmek için en önemli unsurlardır. İzmit Belediyesi olarak bu ilkeleri benimsemeye ve uygulamaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz

Abbas Çakar

screenshot-2023-08-15-23-35-27-217-com-facebook-katana.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.