Hünkar’ın bizle ilgisi ne. Hizmet Başaranlar’a yapıldı

Hünkar’ın bizle ilgisi ne. Hizmet Başaranlar’a yapıldı

Zinnur Büyükgöz, Çayırova’ya kaptırılmaması için Cumhuriyet’e bağlanan Hünkar Çayırı hizmetlerini de Cumhuriyet’e sayınca yurttaş Hasan Aslan cevabı patlattı: “Hünkar Çayırı’nın bizle ilgisi ne. Hizmetleri Başaranlar’ın arsalarına yaptınız.”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Cumhuriyet Mahallesi’nde, kendi döneminde üçüncü kez düzenlediği Halk Meclisi’nde çok ilginç bir yurttaş tepkisi, Hasan Aslan’dan geldi. Büyükgöz, Hünkar Çayırı hizmetlerini de Cumhuriyet’e sayınca Aslan, “Hünkar Çayırı’nın bizle ilgisi ne. Hizmetleri Başaranlar’ın arsalarına yaptınız” dedi.

Hünkar Çayırı, Çayırova’nın beldelik döneminde, Gebze İlçesi Çayırova (Güzeltepe) Beldesi, Çayırova Mahallesi sınırlarındaydı. Başkan Büyükgöz’ün belediye başkan yardımcılığı ve imar müdürlüğü yaptığı, İbrahim Pehlivan’ın belediye başkanı olduğu (2004 – 2009) döneminde belediye meclisi kararının ardından Valilik onayı ile Cumhuriyet Mahallesi sınırlarına dâhil oldu.

YEŞİLKAYA DA ONAY VERİNCE

BEDELİNİ SİYASETEN ÖDEMİŞTİ

İlerleyen yıllarda açığa çıktı ki Çayırova’nın ilçe olacağı; Gebze’den Yenimahalle ve Çayırova Mahalleleri’nin yanı sıra Adem Yavuz’u da sınırlarına katacağı öngörüsüyle, Cumhuriyet’in batısındaki Adem Yavuz da pas geçilerek Cumhuriyet’e dahil edilmişti. O projeye onay veren dönemin AKP’li ve Çayırovalı meclis üyeleri Hamdi Yeşilkaya ve benzer konumdaki bir arkadaşı çok sert eleştirilere maruz kalmış; Yeşilkaya, Çayırova İlçe olduktan sonra aktif siyaseti sürdürememişti.

Başkan Büyükgöz mahalledeki yapılan ve yapılacak Gebze ve Büyükşehir’in hizmetlerini sıralarken Hünkar Çayırı’na da yer verince mahalle sakini Hasan Aslan tepkisini, “Hünkar Çayırı’nın bizle ilgisi ne?” diye gösterdi. Belediyenin alt ve üstyapı hizmetlerinin “Tepe” diye tanımlanan mahallenin merkezi yerlerine değil Gebze’nin en varsıl ailelerinden Başaranlar’ın gerek Yeni Bağdat gerekse E5 cetveli arsalarının civarına yapıldığını kaydedip, “Tepe’ye hizmet yok. Bu yolu, Mimar Sinan Caddesi’ni yeni yaptınız. Kaldı ki öğrendiğime göre yarısını Büyükşehir yapıyor” dedi.

Büyükgöz bu esnada söz arasına girip, “Büyükşehir, ‘küçükşehir’ yok. İşbölümü var. Hizmeti kimin yaptığını konu etmeyin” dedi. Aslan, 100 metrelik meydan çalışmasının yarıda bırakıldığından yakınınca Büyükgöz, “Eksik bırakılmaz. Niye yapılmadı, sormalıyım” diye yanıtladı.

YAĞMUR SUYU KANALA

İKİ GİDERLE VERİLDİ

Hasan Aslan, Cumhuriyet’teki meclis toplantısın da izleyen günümüz Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri Meclis Üyesi Mahmut Yandık’ın Gebze Belediye Başkan yardımcılığı döneminde (1994 – 2004 / 28 Şubat kesintili merhum Penbegüllü dönemi) yağmur suyunun kanala iki giderle verildiğini belirtip, “Tepe sakinleri olarak mağduruz” dedi. Büyükgöz’e su deposu üzerinde park veya başka bir yapı yapılmayacağını sordu. Büyükgöz ise 2023’te mahalleye iki park daha kazandırılacağını tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.